Zürih'te Recep Tayyip Erdoğan sesleri

İsviçre'in Cenevre ve Zürih kentlerinde Filistin'e destek gösterileri düzenlendi. Pek çok farklı ülkeden binlerce kişi İsrail'i kınadı. Zürih'teki gösterilerde Recep Tayyip Erdoğan sesleri yükseldi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da, Doğu Kudüs'te ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik saldırıları, İsviçre'nin Cenevre ve Zürih kentlerinde binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

Cenevre şehir merkezindeki ana tren istasyonu (Cornavin) yakınında düzenlenen gösteriye yağmura rağmen yaklaşık 2 bin kişi katıldı. "Filistin'e özgürlük", "Gazze'ye özgürlük", "Katil İsrail" ve "Çok yaşa Filistin" sloganları atan göstericiler, taşıdıkları çeşitli döviz ve pankartlarla Filistin halkına destek verdi. Protestoya, Cenevre'de yaşayan Müslümanların yanı sıra pek çok ülke vatandaşı ve İsviçreliler de katılım sağladı.

Zürih'te Recep Tayyip Erdoğan sesleri

Gösteriye katılan İskoçyalı Kelly Mackay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'i "apartheid" devlet olarak tanımlayarak, "Filistin davasına destek vermek için bugün buradayım." dedi. Mackay, İsrail'in Filistin halkına karşı "soykırım" ve "etnik temizlik" yaptığını vurgulayarak, İsrail'in Gazze'de masum çocuk ve insanları öldürdüğünü söyledi. Uluslararası topluma da çağrıda bulunan Mackay, Filistin halkına destek için acilen harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti. Öte yandan Arjantinli Adriana Beni ise Filistin davasına destek vermek için bir grup Arjantinli arkadaşıyla protestoya katıldığını söyledi. Beni, İsrail'in "apartheid" bir rejim olduğunu, Filistinlilere "katliam" ve "soykırım" yaptığını ifade etti.

Zürih'te Recep Tayyip Erdoğan sesleri - Resim : 2

ZÜRİH'TE RECEP TAYYİP ERDOĞAN SESLERİ

İsrail'in Mescid-i Aksa'da, Doğu Kudüs'te ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik saldırıları İsviçre'nin en büyük kenti Zürih'te de protesto edildi. Gösteriye yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bu ülkede yaşayan Türklerin ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yoğun katılım gösterdiği protestoda, göstericiler zaman zaman "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

AA

Zürih'te Recep Tayyip Erdoğan sesleri ile ilgili etiketler İsrail Recep Tayyip Erdoğan İsviçre Zürih filistine destek gösteri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.