Zülfü Livaneli'den tartışma yaratan 'Kemalizm' sözleri

Yazar ve sanatçı Zülfü Livaneli, 12 Mart muhtırasının yıl dönümü sonrasında Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Darbelerin kendilerine Kemalist diyen, çapsız NATO subaylarının işi olduğunu savunan Livaneli, "Mustafa Kemal “Kemalist” değildi." ifadesini kullandı. Livaneli'nin sözleri günlerdir her kesimden insanın tepkisini çekti...

Zülfü Livaneli 13 Mart'ta Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. 12 Mart muhtırasının 50. yılında yapılan bu paylaşım birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

"Darbeler, kendilerine Kemalist diyen, çapsız NATO subaylarının işiydi." diyen Livaneli, Mustafa Kemal'in “Kemalist” olmadığını savundu.

Livaneli, "Nasıl din ve milliyetçilik kavramları sömürüldüyse, ölümünden sonra o da sömürüldü. Hem de düşmanları tarafından." ifadesini kullandı.

CHP'Lİ İSİMDEN YANIT: ÇOK TALİHSİZ BİR SAPTAMA

O paylaşıma yanıt veren CHP'li eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, yazılanları 'Çok talihsiz bir saptama' olarak nitelendirdi. Bozkurt, "Emperyal güçlerin ve işbirlikçilerinin onyıllardır Atatürk’ü,Aydınlanma Devrimlerini ve Kemalizm’i yadsıma,unutturma propagandasının sizi de etkilemiş olması üzüntü verici. Kemalizm elbette bir ideolojidir,Atatürk de Kemalisttir." dedi.

Bozkurt'a yanıt veren Livaneli ise kendisini "O büyük lideri çarpıtanlardan uzak durup, kaynağa gidin, fikirlerini daha iyi inceleyin demekte ne sakınca var. Mesele terminoloji mi sadece. Neyse. Tweetle olmuyor bu işler." diyerek kendisini savundu.

"ÇAKMA SOLCU"

Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat da "Bir siz eksiktiniz. Olmazsa olmazdınız. Neyse ki tamamlandınız. Buyrun, siz de yerinizi alın, çentiğinizi koyun, gediği açın. Aferin." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kırıkkanat'a yanıt veren CHP'li eski Milletvekili Haluk Pekşen ise "Türkiye ciddiye almıyor siz de almayın..." tavsiyesinde bulundu. Kırıkkanat da şu sözlerle yanıt verdi:

"Sağcılardan çekmedik bu çakma solculardan gördüğümüz ihanetin acısını, sevgili Haluk Pekşen"

 

Zülfü Livaneli'den tartışma yaratan 'Kemalizm' sözleri ile ilgili etiketler Twitter Mustafa Kemal Atatürk Zülfü Livaneli Darbe CHP Kemalizm
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.