Zuhal Topal İle Yemekteyiz Programına Bomba Gibi Düşen Galeta Unlu Kurabiye Tarif!

TV8 ekranlarına damgasını vuran galeta unlu kurabiye tarifini duyunca şok olacaksınız! Ağızda dağılan ve çay ile ikram edildiğinde insanların beğenisini kazanan o kurabiyenin malzemelerine gelin hep birlikte bakalım.

TV8 ekranlarına damgasını vuran galeta unlu kurabiye tarifini duyunca şok olacaksınız! Ağızda dağılan ve çay ile ikram edildiğinde insanların beğenisini kazanan o kurabiyenin malzemelerine gelin hep birlikte bakalım.

Galeta Unlu Kurabiye Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta ( beyazı üzerine)
  • Tuz
  • Yaklaşık 7 su bardağı un

 

Üzerine;

  • galeta unu
  • Yumurta akı

Zuhal Topal İle Yemekteyiz Programına Bomba Gibi Düşen Galeta Unlu Kurabiye Tarif!

Bu malzemeler çoğumuzun evinde olan malzemelerdir. Baktığımız zaman her birinin oldukça kolay ve ucuz fiyatlı malzemeler olduğunu söyleyebiliriz. Galeta unlu kurabiye yaptığımız zaman misafirlerimize ve ailemizle çay ile birlikte tüketebiliriz. Bu kurabiyenin ağızda dağılıyor olması da yine çoğu insan tarafından beğenilen bir şeydir. Lezzete lezzet katan nokta da odur. Galeta ununun kurabiye ile uyumu da oldukça hoştur. Şimdi de gelin hep birlikte galeta unlu kurabiyemizin nasıl yapıldığına bir bakalım.

Galeta Unlu Kurabiye Yapılışı

 

Yukarıda belirttiğimiz tüm malzemeyi bir kaba alarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alalım ve elimizle açalım. Açtıktan sonra da arasına iç malzemeyi koyup kapatalım. Burada iç malzemeyi az koyalım. Çok koyduğumuz zaman kapatınca kenarlardan taşabilir. Daha sonra hamurumuzu yumurta akını bandıralım. Bunun ardından da galeta ununa bir güzel bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 180° fırında pişirmeye bırakalım. Kurabiyenin pişme süresi 25-30 dakikadır.

Zuhal Topal İle Yemekteyiz Programına Bomba Gibi Düşen Galeta Unlu Kurabiye Tarif! - Resim : 2

✓ 25-30 dakika altında fırını kapatırsanız pişmemiş kurabiyeler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken vaktini iyi ayarlamak olmalıdır.

✓ Galeta unu kullanırken fazlaya kaçmamanız gerekir. Az ve öz galeta unu kullanmak lezzetli bir kurabiye yapmanıza kapı aralamış olacaktır.

✓ Püf noktalara dikkat ettiğiniz zaman diliminde istediğiniz sonucu kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Zuhal Topal İle Yemekteyiz Programına Bomba Gibi Düşen Galeta Unlu Kurabiye Tarif! - Resim : 3

Tüm bu detaylar sizin başarılı bir kurabiye sonucu ile karşı karşıya kalmanız demektir. Bu şekilde yaptığınız zaman sevdiklerinizden tam not alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zuhal Topal İle Yemekteyiz Programına Bomba Gibi Düşen Galeta Unlu Kurabiye Tarif! ile ilgili etiketler tarif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.