Zor günleri geride bırakan Tuba Ünsal namaz kılmaya başladığını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde ‘Adı Aylin’ tiyatro oyununun provasında baygınlık geçiren ve apar topar hastaneye kaldırılan 40 yaşındaki eski manken ve oyuncu Tuba Ünsal, rahatsızlığı nedeni ile geçirdiği zor günleri geride bıraktı. Şamdan Plus dergisine konuşan Ünsal, "Zor anlarında nelerden güç aldınız?" sorusuna "Dua ederim." yanıtını verdi. Ünlü oyuncu ayrıca, namaz kılmaya başladığını söyleyerek, "Önceden bunu söylemeye çekinirdim." ifadelerini kullandı.

Hem yapımcılığını üstlendiği hem de başrolünde yer aldığı ‘Adı Aylin’ tiyatro oyununun provasında baygınlık geçirip birden yere yığılan oyuncu Tuğba Ünsal sevenlerini korkutmuştu. Bilinci kapanan Ünsal apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Son günlerde çalışma saatlerini artırınca yorgunluğa yenik düşen Tuğba Ünsal yaşadığı hastalık sürecini atlattı.


Şamdan Plus'a röportaj veren Ünsal, "Hayatta sizin için de her şey hep çok yolunda gitmemiştir herhalde, arada takıldığınız anlar da olmuştur öyle değil mi? Böyle anlarda nelerden güç aldınız?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu.

Zor günleri geride bırakan Tuba Ünsal namaz kılmaya başladığını açıkladı


İşte Tuğba Ünsal'ın açıklamalarından satır başları...

 

BABANNEM SAYESİNDE NAMAZ KILMAYI VE İBADET ETMEYİ ÖĞRENDİM

Dua ederim. Küçükken çok dindar bir ailenin parçasıydım, babaannem kara çarşaflı bir Müslüman idi. Babaanem Sare'yle müthiş bir ilişkim vardı. Kızıma onun adını koyarken dua ettim, ruhu ona üflensin, onun gibi merhametli biri olsun diye. Onun sayesinde namaz kılmayı, dua okumayı ve ibadet etmeyi öğrenmiştim.

 

SABAH NAMAZINA BAŞLADIM

Sonra dinin modern toplumdaki tabuları ve üzerindeki baskıyla bir anda kendimi meditasyon yaparken, anlamadığım dilde Sanskritçe mantralar dinlerken buldum. Sonra aslında 'kolektif dua' diye bir şey olduğunu keşfettim, yani bu topraklarda herkesin ortak ettiği duanın titreşiminin mucizelerini gördüm. Şimdi tekrar dua etmeye başladım. Sabah namazına da başladım. Secde etmenin kan akışıyla birlikte hipofiz bezi üzerinde müthiş olumlu bir etkisi var. Yogadaki balasana pozu ve secde etmek aynı etkiyi yaratıyor. İkisinin de kelime karşılığı "Boyun eğmek, teslim olmak." Dini vecibeleri yerine getirmek için bütüncül bir hayat değişimine giremiyorsam da kendime iyi geleni seçmekte özgürüm.


NAMAZ KILDIĞIMI SÖYLEMEYE ÇEKİNİRDİM

Eskiden namaz kıldığımı söylemeye çekinirdim çünkü bizim toplumumuzda din büyük bir tabu ve modernleştirilemez gibi algılanıyor. Hemen hayatınızın geri kalanıyla eleştiriliyorsunuz. Namaz kılan başını kapatmak zorunda, içkili ortamda da olamaz gibi. Bunlar keskin tabular. İşin özü hayatla başa çıkmak için maneviyatımı güçlendiriyorum.

 

Zor günleri geride bırakan Tuba Ünsal namaz kılmaya başladığını açıkladı ile ilgili etiketler Tuba Ünsal namaz şamdan plus
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.