Zoom uygulaması nedir? | Zoom nasıl kurulur, Türkçe yapılır? | Zoom tehlikeli mi?

Zoom uygulaması nedir, Zoom nasıl kurulur, Türkçe yapılır? soruları koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden eğitime başlayan öğretmen ve öğrencilerin en çok arattığı sorular arasında. MEB'in uzaktan eğitim portalı EBA ile eğitime başlamasının ardından okullar, Zoom uygulamasıyla da uzaktan eğitime başladı. Peki zoom uygulaması nasıl kullanılır, kurulumu nasıldır? Öğretmen ve öğrenciler için zoom tehlikeli mi? Zoom hakkında bilmeniz gereken detaylar haberimzide...

Zoom uygulaması nedir, nasıl kurulur, Türkçe yapılır? Koronavirüs salgınından dolayı uzaktan eğitime öncelik veren ülkeler, video konferans uygulamalarını sıkça kullanıyor. Zoom da dünyada en çok kullanılan video konferans uygulaması.. Peki zoom nedir, nasıl kurulur? Zoom uygulamasının tehlikeleri nelerdir? Zoom ugulamasını kim kurdu? İşte yanıtları...

ZOOM UYGULAMASI NEDİR?

Şirket, dokuz yıl önce Çin kökenli Amerikan iş insanı 50 yaşındaki Eric Yuan tarafından kuruldu.

Yuan, şirketi kurmadan önce Amerikan teknoloji devi Cisco Systems'in mühendislik biriminin başkan yardımcılığı görevindeydi.

Zoom'da düzenlenen toplantılara 2015 yılında katılan kişi sayısı 40 milyondu. Şirket 2019 yılında halka arz edildi ve piyasa değeri 16 milyar dolara yükseldi.

Covid-19 salgınıyla bu rakamlar da katlandı.

Zoom uygulaması nedir? | Zoom nasıl kurulur, Türkçe yapılır? | Zoom tehlikeli mi?


ZOM PROGRAMI NASIL KURULUR?

Öncelikle ‘zoom.us’ adlı sitenin kendi ana sayfasını açmak gerekiyor. Açılan ekran üzerinden Sign Up Free seçeneğine tıkladıktan sonra çıkan ekrana mail adresi yazılıyor. Mail adresine gelen doğrulama linki alındıktan sonra Download ve Run Zoom dedikten sonra programı indirme işlemi tamamlanıyor.

Zoom uygulamasını indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan ifadeler kısmında; online ders yapmak için tıkla, yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı İngilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler online ders yapmak için ‘New Meeting’, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler ‘Join’, ders planlama kısmı ise ‘Meetings’ olarak yer alıyor.

Yeni bir ders başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklanıyor. Burada verilen meeting ID numarası öğrencilere veriliyor. Öğretmenler, Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrenciler ile ID'yi paylaşıp derse başlayabiliyorlar. Öğrencileri verilen ID ile Zoom uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan derse katılım sağlayabiliyor.

Zoom uygulaması nedir? | Zoom nasıl kurulur, Türkçe yapılır? | Zoom tehlikeli mi? - Resim : 2

ZOOM PROGRAMI TÜRKÇE'YE NASIL ÇEVRİLİR?

Zoom uygulaması İngilizce bir programdır. Zoom için henüz Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

ZOOM NE ZAMAN KURULDU, KURUCUSU KİM?

Şirket, dokuz yıl önce Çin kökenli Amerikan iş insanı 50 yaşındaki Eric Yuan tarafından kuruldu. Yuan, şirketi kurmadan önce Amerikan teknoloji devi Cisco Systems'in mühendislik biriminin başkan yardımcılığı görevindeydi. Zoom'da düzenlenen toplantılara 2015 yılında katılan kişi sayısı 40 milyondu. Şirket 2019 yılında halka arz edildi ve piyasa değeri 16 milyar dolara yükseldi. Covid-19 salgınıyla bu rakamlar da katlandı.

Zoom uygulaması nedir? Zoom video görüşme uygulaması güvenli mi ...
ABD’DE ZOOM’A SORUŞTURMA

Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışma sistemine geçen birçok işyeri ve uzaktan eğitim veren dünyanın her yerinde çok sayıda eğitim kurumu ile okullar video konferans uygulaması Zoom Meeting kullanmaya başlamıştı.Amerika’da sosyal medyada bir anda Zoombombalama (Zoombombing) diye tepki toplayan çok sayıda vaka ortaya çıkınca program güvenilirliği ve sızıntılar hakkında ‘veri gizliliği ve bilgi güvenliği ihlali' gerekçesiyle New York Başsavcılığı geçen hafta inceleme başlattı.

Öğretmen ve öğrenciler için 'zoom' tehlikesi! Bakan Selçuk'tan acil toplantı çağrısı

MEB uzaktan eğitimi EBA'yla vermeye çalışsa da, bazı okul müdürlerinin öğretmenleri ders vermeye zorlaması sonucu kullandıkları Zoom adlı online video konferans programı büyük bir tehlikeyle yüz yüze bırakıyor. Müdürler, öğretmenleri sistemi ücretsiz diye teşvik etse de, Zoom Meeting adlı programa bağlanan bazı öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapmaya başladı. Öğretmenler bu kesintinin sebebini anlayamazken Bakan Selçuk, 81 il müdürünü bu sabah konuyla ilgili acil online toplantıya çağırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı, ısrarla EBA’yı tavsiye etse de yurt genelinde çok sayıda il, ilçe ve okul müdürü öğretmenleri yurt dışı bağlantılı online ders yapma imkanı sağlayan programlara yönlendiriyor.Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre bu programlardan biri de Zoom Meeting. Ancak geçtiğimiz hafta cinsel içerikli, ırkçı nefret söylemi içeren mesajlar bir anda sosyal medyada yayılan ve hacklenen şirket hakkında New York Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

ÖĞRETMENLERDEN ÜCRET KESİNTİSİ

Türkiye genelinde binlerce öğretmen, yöneticilerinin ve okul idarelerinin canlı ders baskısı nedeniyle Zoom programına girme konusunda yönlendirmesiyle söz konusu programı kullanmaya başladı.
Sisteme öğretmenlerin hesap ve öğrencilerin de kişisel bilgilerinin giriş yapılarak kullanılması nedeniyle, bilgiler programı yöneten uluslararası şirketin eline geçti.

ÖĞRETMENLER ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMİYOR

İzmir, Yalova, Muğla gibi birçok ilin milli eğitim müdürlüğü Zoom programının ücretsiz olduğunu vurguladı gibi sadece bu programdan ders anlatıldığı için öğretmenlerin bazılarının hesaplarından 58.5 dolar kesildi. Uluslararası bu program dışında hiçbir teması olmadığını söyleyen öğretmenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK TEHLİKE!

Hesaplarından para kesildiğini, banka bildirimiyle öğrenen öğretmenler durumu yöneticilerine bildirdi. Bu süreç aynı zamanda, Türk öğrencilerin canlı yayındaki görsellerinin de, art niyetli kişi ya da kişilerin eline geçme riskini ortaya çıkardı.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla’da bazı okul müdürleri ile bir çok ilçe ve okul müdürlerinin Zoom başta olmak üzere canlı yayın yapan çok sayıda yabancı programı önerip, detaylı bilgilendirme içeren talimat yazısı göndermiş.

BAKAN “ACİL” TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaşanan durum üzerine bu sabah 81 il milli eğitim müdürünü acil toplantıya çağırdı.

Bakanlığın, Zoom programının sahibi şirketle bir anlaşması olmadığı gibi bir talimatı da bulunmadığının altı çizilirken, EBA dışındaki programlara öğretmenleri zorlayan eğitim yöneticilerinin takibe alınacağı öğrenildi.

Sorumlular hakkında MEB’in soruşturma açması ve Bakan Selçuk’un toplantısı sonrası öğrenci ve öğretmen güvenliği için uygulama üzerinden canlı ders anlatımına yasak getirilmesi talimatı verilmesi bekleniyor.

 

 

Zoom uygulaması nedir? | Zoom nasıl kurulur, Türkçe yapılır? | Zoom tehlikeli mi? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı zoom nedir zoom uygulaması nedir zoom nasıl kurulu zoom nasıl çalışır zoom nasıl türkçe yapılır zoom tehlikeli mi zoom
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.