Zonguldak'ta kaç metreküp doğalgaz bulundu? 4 Haziran Erdoğan'ın doğalgaz müjdesi ne kadar?

4 Haziran Cuma akşamı Zonguldak'tan dünyaya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni doğalgaz müjdesi verdi. Zonguldak'ta bulunan Filyos Limanı'ndan yeni enerji müjdesini veren Erdoğan, Zonguldak'ta bulunan doğalgaz miktarını da açıkladı. Peki Zonguldak'ta ne kadar, kaç metreküp doğalgaz bulundu? Amasta-1 kuyusunda ne kadar doğalgaz bulundu?

Zonguldak'ta kaç metreküp doğalgaz bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak Filyos Limanı'nda son dakika yeni doğalgaz müjdesi verdi. Bulunan doğalgazın kaç metreküp olduğunu merak eden vatandaşlar da araştırmalara başladı. Amasra-1 kuyusunda bulunan doğalgaz kaç metreküp?

ZONGULDAK'TA KAÇ METREKÜP DOĞALGAZ BULUNDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile;

Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.

Kanuni Sondaj Gemimiz Fatih'in açtığı kuyuları üretime hazır hale getirmek üzere faaliyete başlayacak. Karadeniz gazını 2023'te kullanıma sunmak için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Filyos'taki tesisi de hızla tamamlayarak hem denizde hem karada bu işi bir an önce bitirmekte kararlıyız. Türkiye'yi en büyük cari açık kalemi olan enerji ithalatından kurtaracak kalkınma hamlemizi hızlandırmak en büyük hedefimizdir. 3 etapta çıkarmayı planlıyoruz. 1. aşama deniz tabanında kurulacak doğalgaz üretim sistemleri. 2. aşama karada doğalgazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. 3. aşama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır.

Bu yıl 2 bin megavatı güneş ve 2 bin megavatı rüzgar olmak üzere toplam 4 bin megavatlık yenilenebilir enerji yatırımını harekete geçirmiş olacağız.

Zonguldak'ta kaç metreküp doğalgaz bulundu? 4 Haziran Erdoğan'ın doğalgaz müjdesi ne kadar? ile ilgili etiketler Zonguldak zonguldakta ne kadar doğalgaz bulundu amasra 1 kuyusu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.