Zomato nedir? Zomato CEO'su kim? Zomato'dan kadın çalışanlarına "regl izni"

Zomato'dan kadınlara regl izni! Dünyanın önde gelen gıda tedariki şirketlerinden Zomato, kadın çalışanlarına bir yıl içerisinde kullanmak üzere regl izni uygulamasını getirdi. Peki Zomato nedir, Türkiye yöneticisi kim? İşte detaylar...

Zomato nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Dünyanın en büyük gıda tedarik şirketlerinden olan Zomata, kadın çalışanlarına yönelik regl izni uygulamasını başlattı. Buna göre kadın çalışanlar bir yıl içerisinde kullanmak üzere regl izni kullanabilecek. İşte detaylar...

ZOMATO NEDİR?

Zomato uygulamasını kullanarak yemek yedikleri yerleri değerlendiren kişiler bölgeye ilk kez gelecek kişilerin restoranlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Kullanıcılar ziyarette bulundukları restoran ya da cafe tarzı yerlere ilişkin fotoğrafları yükleyebildikleri bu uygulama ile iyi ya da kötü deneyimlerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor.

ZOMATO NASIL KULLANILIR?

Google Play Store ya da App Store’dan indirilebilecek uygulama ücretsiz kullanımı ile deneyimlerini paylaşmak isteyen kişilere kolaylık sağlıyor. Mekan sahiplerinin müşterileriyle birebir iletişime girebileceği gibi uygulama üzerinden kötü deneyimlerini paylaşan kullanıcılara hataların nedenlerini de sıralama imkanı sunuyor. 1’den 5’e kadar olan puanlamalar bir mağazanın müşterilerin gözündeki değerlendirmesini ön plana çıkarıyor.

Puanlama türü düşük olan mağazalar yeni deneyim yaşayacak müşterilerin farklı mağazaları tercih etmesine de neden oluyor. Aynı şekilde yüksek puanlamalara sahip olan mağazalar ise ilk kez bölgeye gelecek olan kişilerin lezzetli bir deneyimle buluşmasına kolaylık sağlarken aynı zamanda kendisinin muhtemel müşteri potansiyelini de arttırmış oluyor.

ZOMATO CEO'SU KİM?

Dünyanın en büyük gıda tedarik şirketlerinden olan Zomato'nun CEO'su Deepinder Goyal'dir.

ZOMATO'DAN KADIN ÇALIŞANLARINA REGL İZNİ

Zomato nedir? Zomato CEO'su kim? Zomato'dan kadın çalışanlarına "regl izni"

Dünyanın en büyük gıda tedarik şirketlerinden Zomato, Hindistan'daki merkezinde yeni bir uygulamaya gitme kararı aldı. Şirket, kadın çalışanlarına bir yıl içerisinde kullanmak üzere 10 günlük "regl izni" getireceğini duyurdu.

zomato

Hindistan'da popüler telefon uygulamalarından biri olan Zomato’da kadın çalışanlara bir yıl içerisinde kullanabilecekleri 10 günlük “regl izni” verilmesine karar verildi.

5 binden fazla çalışanın olduğu Zomato’nun CEO’su Deepinder Goyal dün gece bir e-posta yazarak, “Bu sebeple izin almak isteyenler utanmamalı. Çalışma arkadaşlarınıza regl izninde olduğunuzu söyleyebilir ya da bu konuda yazışabilirsiniz” dedi.

ZOMATO TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ CANKUT AYDIN KİMDİR?

1982 yılında İstanbul’da doğan Cankut Aydın, Türkiye Birincisi olarak girdiği İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimine Londra’da devam ederek, London School of Economics’te Management and Strategy üzerine Master yaptı ve 2009 yılında Distinction derecesi ile mezun oldu.

İş hayatına yine Londra’da, önce Maxis Investments ve ardından Tibra Capital’da devam etti. Yaklaşık 4 senelik Londra deneyiminden sonra döndüğü İstanbul’da, Ak Yatırım Menkul Değerler’e katıldı ve burada şirketin en önemli dijital projelerinden TradeAll’un inşasında görev aldı.

2015 senesinde başlıca uluslararası forex şirketlerinden XTB’nin Türkiye operasyonlarının başına geçerek şirketin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Yaklaşık dokuz senelik finans ve sermaye piyasaları deneyiminin ardından 2018 yılında, dünyanın önde gelen restoran arama ve keşif platformlarından Zomato’ya Türkiye Ülke Müdürü olarak katılan Cankut Aydın, halen bu görevine devam etmektedir.

KADIN ÇALIŞANLARA REGL İZNİ!

İşte Cankut Aydın'ın yaptığı açıklamanın detayları: 

"Türkiye'de bir ilk: Zomato’da "ADET İZNİ" dönemi başladı! Bugün itibariyle Türkiye dahil faaliyette olduğumuz ülkelerde tüm kadın (transgender dahil) çalışanlarımız için adet izni uygulamasını başlatıyoruz. Menstrüasyon dönemi sebebiyle fizyolojik ve/veya ruhsal olarak kötü hissetmenin ve bu sebeple çalışamayacak olmanın iş hayatında rahatlıkla dile getirebileceği, biyolojik farkların anlayış, güven ve saygıyla karşılandığı bir kültüre sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda ihtiyacı olan çalışanlarımız için senede 10 gün adet izni uygulamamızı hayata geçiriyoruz.

Yine ülkemiz dahil tüm dünyadaki Zomato ofislerinde geçerli olan diğer uygulamalarımızı da bu vesileyle hatırlatmak isterim: Zomato çalışanları kadın, erkek, eşcinsel, transgender farketmeksizin 6 ay ücretli doğum iznine hak kazanmaktadır.

Ayrıca doğan bebek için şirket olarak 1000 Amerikan Doları aile desteği sağlıyoruz.

Zomato’da çalışanlarımız lehine olacak şekilde deneme süresini ve personelin istifası ve talebi halinde ihbar süresini uygulamıyoruz.

Çünkü Zomato bizim evimiz ve insanın evini daha güzel hale getirmek için yapmayacağı şey yoktur :)"

Zomato nedir? Zomato CEO'su kim? Zomato'dan kadın çalışanlarına "regl izni" ile ilgili etiketler regl regl izni zomato
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.