Zlatan Ibrahimovic'ten Romelu Lukaku savunması

Zlatan Ibrahimovic, İtalya Kupası çeyrek final maçında Romelu Lukaku ile girdiği ağız dalaşında ırkçı ifadeler kullanmadığını belirtti. Milan'ın 39'luk gol makinesi, "Zlatan'ın dünyasında ırkçılığa yer yok. Biz hepimiz aynı ırkız, hepimiz eşitiz. Hepimiz oyuncularız, bazılarımız diğerlerinden daha iyi" ifadelerini kullandı.

AC Milan'ın 39 yaşındaki süper yıldızı Zlatan Ibrahimovic, Inter'in Belçikalı santrforu Romelu Lukaku ile girdiği sözlü münakaşada ırkçı ifadeler kullanmadığını savundu. İsveçli golcü, dün akşam İtalya Kupası çeyrek finalinde oynanan ve Inter'ın son dakikada Christian Eriksen'in attığı frikik golüyle 2-1 kazandığı Milano derbisine damgasını vurmuştu.

İlk yarıda hiç beklenmedik bir anda kendisine özgü sihirli vuruşlarından birini yapıp AC Milan'ı derbide 1-0 öne geçiren Ibra, 2. yarıda kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı. Maç her ne kadar Eriksen'in müthiş frikik golüyle hatırlansa da, Ibrahimovic-Lukaku kavgası da sosyal medyada epey konuluşmuştu. 

Ibrahimovic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Zlatan'ın dünyasında ırkçılığa yer yok. Biz hepimiz aynı ırkız, hepimiz eşitiz. Hepimiz oyuncularız, bazılarımız diğerlerinden daha iyi" ifadelerini kullandı. Zlatan'ın Instagram'dan paylaştığı linkte ise biri siyahi diğer beyaz iki çocuğunun koşarak birbirine sarıldığı görülüyor.

Ibrahimovic-Lukaku tartışması, sosyal paylaşım sitelerinin İtalya gündeminde de yer buldu. Lukaku ile ağız dalaşında ırkçı ifadeler kullandığı iddiaları sonrasında, Ibrahimovic'in İtalya ve Avrupa'nın en eski müzik festivali Sanremo'ya onur konuğu olarak katılmaması yönünde çağrılar yapıldı. Sosyal medyada "Sanremo Festivali'nde Ibrahimovic'e hayır" etiketleri açıldı. Ibrahimovic'in forma giydiği Milan Kulübünün de yıldız oyuncunun ırkçı ifadeler kullandığı iddialarını yalanladığı basında yer aldı.

Kupa çeyrek finalinde Inter, ezeli rakibi Milan'ı 2-1 yenerek, yarı finale yükselmişti. Milan'ın golcüsü Ibrahimovic, 31. dakikada kırmızı-siyahlıları 1-0 öne geçirmişti. İsveçli golcü, 45+1. dakikada Lukaku ile girdiği ağız dalaşı nedeniyle sarı kart görmüş, 58. dakikada da rakibine yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bırakmıştı.

Zlatan Ibrahimovic'ten Romelu Lukaku savunması ile ilgili etiketler Zlatan Ibrahimovic Milan Serie A Inter romelu lukaku

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.