Zlatan Ibrahimovic heykeline bir saldırı daha!

İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic'in yetiştiği kulüp olan Malmö'ye değil de rakibi Hammarby'e ortak olması taraftarları kızdırmış, ülkesine dikilen heykeli saldırıların hedefi haline gelmişti. Yıldız futbolcunun memleketi Malmö'ye dikilen heykeli bir kez daha saldırıya uğradı.

İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic'in Malmö şehrindeki heykeli geçen hafta sonu yeniden saldırıya uğradı.

BURNUNU VE PARMAKLARINI KESTİLER

Saldırıda, Ibrahimovic'in burnunun ve ayak parmaklarından birinin kesildiği ve heykelin gümüş rengi spreyle boyandığı görüldü.

Zlatan Ibrahimovic heykeline bir saldırı daha!

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede heykelin açılı taşlama makinası kullanılarak kesilmiş olabileceği belirlendi.

IRKÇI SLOGANLAR ATILMIŞTI

Ibrahimovic'in heykeline daha önce yapılan saldırıda da, heykel spreyle boyanarak başına poşet, koluna ise klozet kapağı geçirilmişti ve eski Yugoslavya'da kullanılan 'Cigani dö' (Çingene'ye ölüm) şeklinde ırkçı slogan yazılmıştı.

Ibrahimovic de, şehir merkezine yerleştirdiği heykeliyle ilgili olarak "İsveç'e geldiğinizde görmek isteyeceğiniz şey bu, Kral'ın heykeli değil" ifadelerini kullanmıştı.

VOLDEMORT'A BENZETİLDİ

Öte yandan, Ibrahimovic'in saldırıya uğrayan heykeli Harry Potter'daki ünlü karakter 'Voldemort'a benzetildi ve heykelin son durumuyla ilgili olarak 'topuzlu Voldemort' benzetmesi yapıldı.

Zlatan Ibrahimovic heykeline bir saldırı daha! - Resim : 2

'SALDIRILAR DEVAM EDECEK'

Konuyla ilgili konuşan spor uzmanı Daniel Nannskog, SVT kanalına yaptığı açıklamada "Heykel kalmaya devam ederse saldırılar seri hale gelir. Ben Zlatan olsaydım kaldırırdım. Heykelin kalması ve sürekli saldırıya uğramasına değmez" ifadelerini kullandı.

​Heykeltraş Peter Linde ise, polise daha fazla önlem alması yönünde çağrıda bulundu ve "Holiganlar etraflarındaki şeyleri kırmanın kolay olduğunu biliyorlar. Eğer heykel kalmaya devam ederse saldırılar devam edecek" dedi.

Öte yandan, Ibrahimovic'in Stockholm'deki dairesi de saldırıya uğramıştı.

Saldırganlar, İbrahimovic'in evinin önüne çürümüş balık bırakıp kapısına da 'Judas' (Yahuda) ifadesini yazılmıştı.

Zlatan Ibrahimovic heykeline bir saldırı daha! ile ilgili etiketler İsveç saldırı Zlatan Ibrahimovic heykel malmö
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.