Ziyaretçilere ezanın 5 farklı makamını okuyan Yeşil Cami imamı vefat etti

Camiyi ziyarete gelen turistlere ezanın 5 farklı makamını okuyarak anlattığı video sosyal medyada gündem olunca ünü ülke sınırlarını aşan Bursa Yeşil Cami Müezzini Recep Uyar vefat etti. Kalp krizi geçiren Uyar'ın ardında bu görüntüler kaldı.

Ezanın 5 farklı makamını okuyarak yerli ve yabancı ziyaretçileri mest eden Bursa Yeşil Cami Müezzini Recep Uyar yaşamını yitirdi.

Kalp krizi geçirerek hayat gözlerini yuman Uyar, bugün öğle vakti Yeşil Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Büyükorhan ilçesi Armutçuk Mahallesi'nde toprağa verildi.

İzmit'te 20 yıl imam hatiplik yaptıktan sonra 2002'de Bursa'daki Yeşil Cami'ye müezzin olarak atanan Uyar, o tarihten itibaren görevini sürdürüyordu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN TAZİYE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, makamlarıyla okuduğu ezanlarla tanınan Yeşil Cami müezzini Recep Uyar'a Allah'tan rahmet diledi.

Erbaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Okuduğu ezanlarla nice gönülleri fetheden ve İslam'a ısınmasına vesile olan Bursa Yeşil Cami müezzini Recep Uyar hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." dedi.

Ziyaretçilere ezanın 5 farklı makamını okuyan Yeşil Cami imamı vefat etti ile ilgili etiketler İmam Recep Uyar Yeşil Cami 5 makamlı ezan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.