Ziraat Bankası, kur korumalı TL mevduatlar için "icazet belgesi" paylaştı

Ziraat Katılım Bankası'nın danışma komitesi, paylaştığı icazet belgesinde geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren kur korumalı TL mevduatı hesaplarının "kamu yararı dikkate alınarak İslami Finans İlke ve Esasları’na uygun görüldüğünü" duyurdu.

Yükselen döviz kurlarına karşı 20 Aralık'ta açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları hakkında Ziraat Bankası dini "icazet belgesi" paylaştı.

Kura endeksli mevduat hesaplarının getirisinin faizle aynı sayılabileceğini görüşünü aktaran ilahiyatçıların sözlerinin ardından Ziraat Bankası, kur korumalı TL mevduat hesapları için ilahiyatçılardan "İslami finans ilke ve esaslarına uygun" ibarelerinin yer verildiği "icazet belgesi"ni kamuoyuna duyurdu.

Ziraat Bankası, kur korumalı TL mevduatlar için "icazet belgesi" paylaştı

Belge uyarınca üç ilahiyatçıdan oluşan Ziraat Katılım A.Ş. Danışma Komitesi, bankanın bu hizmetinin dinen caiz olduğunu aktardı.

Belgede yer alan ifadelerde, "'Kur Korumalı TL Katılma Hesapları' karşılaşılan olağanüstü durum sebebiyle kamu yararı dikkate alınarak maslahat ilkesi çerçevesinde değerlendirildiğinden İslami Finans İlke ve Esasları'na uygun görülmüştür. İşbu İcazet Belgesi, genel olarak Ziraat Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Ürünü hakkında düzenlenmiş olup ürün özelinde verilmiştir. Elbette en doğrusunu Allah Teala bilir." görüşü belirtildi.

Ziraat Bankası, kur korumalı TL mevduatlar için "icazet belgesi" paylaştı ile ilgili etiketler Ziraat Bankası kur korumalı tl mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.