Zincir marketlerin hisseleri düşüyor

Zincir marketlerle ilgili son dönemde yaşanan gelişmeler hisselere dip yaptırdı. Son çıkan fiyatların Ticaret Bakanlığı’na bildirilmesi kararıyla düşüş hızlandı. Borsa İstanbul'da market hisseleri resmen çakıldı. BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA hisselerinin hepsi eksi yazdı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Belli zincir marketlere satışa sundukları ürünlerle ilgili verileri Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek sisteme aktarma zorunluluğu getirildi. Karar sonrası zincir market hisseleri olumsuz etkilendi.

Zincir marketlerin hisseleri düşüyor

Gıda perakendesi sektöründe hızlı tüketim mallarının satışını yapan ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlerle ilgili verileri Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek sisteme aktaracaklar.

Türkiye'de faaliyet gösteren ulusal ve discount zincir marketler arasında 200'ün üzerinde şubesi olan marketler arasında A101, BİM BIMAS.IS, ŞOK, Migros, Ekomini, Seç Market, Tarım Kredi Marketleri, Hakmar Ekspres ve Carrefoursa bulunuyor.
Söz konusu marketlerden hisseleri borsada işlem görenler bugün endeksin altında bir performans gösteriyor.

Saat 17.30 itibarıyla Şok Marketler yüzde 4,19, Migros yüzde 7.49, CarrefourSA yüzde 7.24, BİM yüzde 6.23 düşüş yaşıyor.

Zincir marketlerin hisseleri düşüyor ile ilgili etiketler ekonomi ŞOK market market BİM Migros
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.