Zincir marketlere yeni düzenleme! Resmi gazetede yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; zincir marketler satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Bu veriler kamuoyu ile paylaşılacak ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanacak.

Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Zincir mağazalara yönelik yeni kuralların getirildiği yönetmelikle, zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlerle şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.

Bu veriler kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşılabilecek. Kararın amacı tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesinin sağlanması.

 

 

 

Zincir marketlere yeni düzenleme! Resmi gazetede yayımlandı ile ilgili etiketler Resmi Gazete ŞOK market market
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.