Zihinsel engelli Şirin Dilan'a cinsel istismarda bulunan sapıktan pes dedirten savunma: Engelli olduğunu bilmiyordum!

Ankara'da zihinsel engelli Şirin Dilan Erdoğdu'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle dava açılan Muhammet Burak Eroğlu, hakim karşısına çıktı. Sanık Eroğlu, "Engelli olduğunu bilmiyordum." diyerek kendini savundu.

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuk sanık Muhammet Burak Eroğlu hazır bulunurken, mağdur Şirin Dilan Erdoğdu ise Adli Gözlem Odası’ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

"ENGELLİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Duruşmada sanık Eroğlu, Şirin’e zorla bir şey yapmadığını, iki medeni insan gibi tanışıp görüştüklerini öne sürerek, “Saldırı gibi bir durum söz konusu değil. Hep iyi niyetli oldum. Ona asla zarar vermedim. Engelli olduğunu bilmiyordum. Olayı internetten görünce şok oldum ve korktum. Kendisini evden göndermek istedim ama gitmedi. Suçsuzum” dedi.

 

ŞİRİN DİLAN: 'SENİNLE EVLENİRİZ, BEN SANA BAKARIM' DEDİ

Şahsın kendisini evlenme vaadiyle kandırdığını söyleyen mağdur Şirin Dilan Erdoğdu ise, “Serkan diye birisi beni tehdit ediyordu. Ben de Burak’tan yardım istedim. O da bana 'Gel ben tek yaşıyorum, seninle evleniriz. Ben sana bakarım' diyerek beni kandırdı. Sonradan öğrendiğimde kendisi evliymiş zaten. Sonradan Burak’la buluştum, beni evine götürdü. Oturduk sohbet ettik, sonra biraz dokundu, çok utandım. Eve geri dönmek istemedim, korktum ailem döver beni diye. Benimle cinsel ilişkiye girmek istedi ama ben istemedim. Beni öperken videoya almış, polisler söyledi. Evi aramaya polisler gelince beni depo gibi bir yere sakladı. Sonra zorla göndermeye çalıştı ve boğazımı sıktı” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık ve mağdurun ifadelerini dinleyen iddia makamı, suçun vasfı gereği sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti. Adli kontrol hükümlerinin yeterli olduğuna kanaat getiren mahkeme, bu talebi reddetti. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan beden ve ruh sağlığı bakımından mağdurun kendisini savunup savunamayacağı konusunda gelecek raporun beklenmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 29 Nisan tarihine erteledi.

 

16 SAAT SONRA PARKTA BULUNDU

Ankara’nın Batıkent semtinde yaşanan olayda zihinsel engelli Şirin Dilan Erdoğdu, annesinden habersiz sosyal medyada tanıştığı Muhammet Burak Eroğlu’yla buluştu. Şirin’i arabayla eve götüren sanık Eroğlu, iddiaya göre Şirin’e cinsel istismarda bulundu ve zorla alıkoydu.

Şirin’den haber alamayan ailesi polise haber verdi ve kayıp ilanı çıkarıldı. Kaybolmasından 16 saat sonra Eryaman’da bir parkta bulunan Şirin, sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.

32 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Yüzde 50 engelli raporu bulunan Şirin Dilan Erdoğdu'nun Muhammet Burak Eroğlu tarafından alıkoyulduğu iddiasıyla dava açıldı. Davada sanık Eroğlu hakkında ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden alıkoymak’ suçlarından 32 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Zihinsel engelli Şirin Dilan'a cinsel istismarda bulunan sapıktan pes dedirten savunma: Engelli olduğunu bilmiyordum! ile ilgili etiketler engelli Tecavüz istismar cinsel istismar şirin dilan Muhammet Burak Eroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.