Enginar yemeği nasıl yapılır? Enginarın faydaları nelerdir? Nasıl temizlenir?

Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır? Yaz aylarında ne yemeliyiz sorusuna verilecek en klasik cevap "zeytinyağlılar" olacaktır.. Biz de size zeytinyağlıların prensi "Enginar" yemeğinin tarifi ile bir katkı sunalım istedik. Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Bu yemek tarifinde sizlere bir lezzet şöleni sunmaya devam ediyoruz. Yine mevsimsel olarak taze, sağlıklı, lezzetli ve hafif yemekleri önermeye çalışıyoruz. Enginar nasıl temizlenir? Enginarın faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde..

Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır? Bu yemek tarifimde sizlere bir lezzet şöleni sunmaya devam ediyoruz. Yine mevsimsel olarak taze, sağlıklı, lezzetli ve hafif yemekleri önermeye çalışıyoruz.

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR NASIL YAPILIR?

Enginar temizlemek için önce aldığınız enginarın öncelikle sapını kısaltmanız gerekmektedir. Daha sonrasında isterseniz yapraklarını elinizle de kopartabilirsiniz yada keskin bir bıçak yardımı ile yapraklarını soyabilirsiniz. Daha sonrasında enginarın tepesinde kalan tüm kısmını kesmelisiniz, kalan yerlerini bir kaşık yardımı ile düzeltebilirsiniz.

Enginarlarınızı soyar soymaz hemen limonlu suya atmanız gerekiyor, yoksa enginar çok çabuk kararır. Enginar nasıl seçilir sorusuna eğer taze enginar yapmak istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Yaz aylarında enginar secebilmek için bazı unsurlar var. Yeşil yapraklı enginarları seçmenizde fayda var. Enginarların Yapraklarının parlak yeşil ve sert olmaması gerekiyor. Zeytinyağlı tarifini, yapmak aldığınız enginarların boylarının birbirine eşit olması gerekiyor.

ENGİNARIN FAYDALARI NELERDİR?

Mevsimler olarak hafif, sağlıklı ve lezzetli olan enginarın faydalarıda saymakla bitmez. Enginarın kalori ve yağ oranı oldukça düşüktür. 100 gramlık enginar tohumu sadece 47 kalori içermektedir. Bunun yanında diyet lifi açısından çok zengindir. Çok etkili bir antioksidandır. Enginar bol miktarda diyet lifi içeren diğer birçok sebze ve meyve gibi sindirim sistemi için çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı, mideyi güçlendirir ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır, kolon kanserine neden olan unsurları ortadan kaldırır. Kolesterol seviyesinin sağlıklı bir seviyede kalması için ciddi anlamda fayda sağlar. Çok etkili bir antioksidan olması genel anlamda bünyeye inanılmaz katkılar sağlayabilir.

ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

enginarları pişirmek için:
4 adet büyük boy enginar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz
2 adet kesme şeker
üzerini geçecek kadar su
Garnitürü için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
tuz
üzerine:
dereotu
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı

Öncelikle enginarları pişirmek için; tencereye enginarları dizelin. Ayrı bir kapta, un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökün. Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın.

Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavurun.Kavrulan soğan ve sarımsağa tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates,havuç,bezelyeyi ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Yeteri kadar pişen enginarların üzerine hazırladığımız garnitürü ekleyin. Enginarın suyundan suyundan hepsinin üzerine bir kaç kaşık gezdirin. Enginarın suyu enginarların atında kalmalı, eğer fazlaysa birazını dökün. Yarım limonun suyunu enginarların üzerine paylaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Servisten önce üzerine kıyılmış dere otu serpip soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Enginar yemeği nasıl yapılır? Enginarın faydaları nelerdir? Nasıl temizlenir? ile ilgili etiketler Yemek enginar nasıl seçilir enginar enginar yemeği zeytinyağlı enginar nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.