Zeytinyağlı Ege Usulü Börülce Yemeği Tarifi! Anadolu’nun En Has Yemeği! Bunu Yemeyene Kız Vermiyorlar

Ege'nin zeytinyağlı, müthiş lezzetli yemeklerini herkes bilir ve bir anne sıcaklığı ile özler. Bu eşsiz ve lezzet harikası yemeklerden biri olan börülceyi, bu tarifte yöresine özgü yapılışı ile siz Ege yemeği severlere sunuyoruz.

Ege'nin zeytinyağlı, müthiş lezzetli yemeklerini herkes bilir ve bir anne sıcaklığı ile özler. Bu eşsiz ve lezzet harikası yemeklerden biri olan börülceyi, bu tarifte yöresine özgü yapılışı ile siz Ege yemeği severlere sunuyoruz.

Börülce yemeği, Egelilerin ve Ege mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden biridir. Ete nazaran ot ve sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih eden ve bu tercihlerinde bölge tarımının veriminin etkili olduğu Ege insanı, zeytinyağının nefis tadı ve lezzeti ile tarladan topladıkları nefis sebzeleri bir araya getirip yanına da samimiyetini katmayı hiç ihmal etmez. Sofralarını bu uyum ve lezzet harikaları ile kurar. 

Zeytinyağlı Ege Usulü Börülce Yemeği Tarifi! Anadolu’nun En Has Yemeği! Bunu Yemeyene Kız Vermiyorlar

Malzemeler

  • 1/2 kilo börülce
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı salça (isteğe özgü)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Nane

Yapılışı

İlk olarak tencerenize zeytinyağınızı koyun ve biraz ısınmasını bekleyin. Başlangıç için ocağınız orta ateşte olabilir. Ardından doğramış olduğunuz soğanları tencereye koyun ve pembeleşene kadar kavurun. 

Zeytinyağlı Ege Usulü Börülce Yemeği Tarifi! Anadolu’nun En Has Yemeği! Bunu Yemeyene Kız Vermiyorlar - Resim : 2

Soğanlar pembeleştikten sonra yaklaşık 4 cm boyutunda doğradığınız börülcelerinizi de tencereye ekleyin ve soğanlarınız ile birlikte 5 dakika kadar kavurun. 

Börülce ve soğanlarınızı iyice kavurduktan sonra üstüne kırmızı toz biberinizi, domatesinizi, tuzunuzu ve baharatlarınızı ekleyin. Bu aşamadan sonra tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kadar bekleyin.

15 dakika sonra domateslerin suyunu çekmiş ve baharatları emmiş olan yemeğinizi birkaç dakika karıştırarak bütün malzemelerin tadının birbirine geçmesini sağlayın. Karıştırdıktan sonra ocağınızın altını kısın ve kapağı kapatıp 10 dakika bekleyin.

Zeytinyağlı Ege Usulü Börülce Yemeği Tarifi! Anadolu’nun En Has Yemeği! Bunu Yemeyene Kız Vermiyorlar - Resim : 3

10 dakika sonra yemeğinize isteğe göre sulu seviyorsanız 1 çay bardağı, sevmiyorsanız yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatıp 20-30 dakika iyice pişmesini ve demlenmesini bekleyin.

Bahsettiğimiz süre tamamlandığında yemeğiniz hazır, afiyet olsun!

Püf Nokta:

Başlangıçta börülce ve soğanı kavurma esnasında börülcelerin iyice kavrulmasına dikkat edin, yemek piştikten sonra börülcelerin tamamen pişmiş olması bu aşamaya dayanır.

Servis Önerisi:

Yemeğinizi chia tohumu, kırmızı toz biber, baharat gibi lezzet veren mutfak malzemeleriyle zenginleştirdiğiniz bir kase yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Ege Usulü Börülce Yemeği Tarifi! Anadolu’nun En Has Yemeği! Bunu Yemeyene Kız Vermiyorlar ile ilgili etiketler börülce
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.