Zeytinburnu'nda yer alan Merkezefendi Mahallesi riskli alan ilan edildi

İstanbul'a bağlı Zeytinburnu ilçesinde yer alan Merkezefendi Mahallesi'nin bazı alanları, Cumhurbaşkanı Kararı ile riskli alan ilan edildi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karara göre; İstanbul'un, Zeytinburnu ilçesinde yer alan ve 25 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Merkezefendi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı noktalar riskli alan ilan edildi.

Karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Zeytinburnu'nda yer alan Merkezefendi Mahallesi riskli alan ilan edildi 

RİSKLİ ALAN NEDİR? NEDEN İLAN EDİLİR?

Zemin yapısı ya da zemin üzerinde yer alan yapılaşma nedeni ile can ve mal kaybına yol açma riski bulunan, Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alanlara riskli alan adı verilmektedir.

Planlama ve altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğu, imar mevzuatına aykırı bir şekilde yapılaşmaya gidilen, altyapısı hasarlı olan ya da ağır hasar alan, üzerinde bulunan her 100 konuttan en az 65 tanesinin imar mevzuatına aykırı olarak inşa edildiği belirlenen yerlerde riskli alan ilan edilebilmektedir.

Riskli alan olarak belirlenen bölgede yer alan taşınmazlar riskli yapı tespit raporu aranmaksızın yıkılırken uzlaşma süreci sonrasında tahliye ve yıkım işlerine başlanmaktadır.

Yıkılan binalar TOKİ eli ile tekrar depreme dayanıklı olarak inşa edilmektedir.

Zeytinburnu'nda yer alan Merkezefendi Mahallesi riskli alan ilan edildi ile ilgili etiketler İstanbul Zeytinburnu Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkezefendi Mahallesi karar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.