Zeytin Dalı Harekatı'nın bütçeye etkisi ortaya çıktı!

Şubat ayı bütçe gerçekleşmeleri açıklandı. Savunma Sanayi Destekleme Fonu harcamalarının geçen yıla göre 3 kat artarak 2.1 milyar lira olduğu görüldü. Bu artışta en büyük pay kuşkusuz Zeytin Dalı Harekatı.

2.1 milyar liralık operasyon
Bütçe gelirleri şubatta yüzde 30,1 artarak 61 milyar TL, bütçe giderleri ise yüzde 17 artarak 62.9 milyar TL oldu.

Yılın ilk iki ayında bütçe gelirleri yüzde 12.8 artarak 119.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçe giderleri ise yüzde 18.1 artarak 119.4 milyar TL oldu.

Bütçe giderleri içinde yatırım harcamalarının yüzde 421 artarak 9.1 milyar liraya çıkması ve Savunma Sanayi Destekleme Fonu (SSDF) harcamalarının ise 2 ayda geçen yılki 716 milyon liralık harcamadan 3'e katlanarak 2.1 milyar liraya çıkmış olması dikkat çekti.

SSDF için geçen yılın tamamında 5.8 milyar lira harcanırken bu yıl Zeytin Dalı Harekatı ve Türkiye'nin güvenlik ihtiyacının artmasıyla 14.6 milyar liralık bir harcama hedefleniyor.

Bütçede ayrıca şubat ayında ÖTV gelirlerinde tütün ürünleri ağırlıklı yüzde 49'luk artışın yanı sıra Dahilde Alınan KDV'nin yüzde 35.9 artmış olması ekonomide geçen yıl başlayan canlanmanın sürdüğünü gösterdi.

Ayrıca şubattan BSMV yüzde 27, gelir vergisi yüzde 29.2 artarken vergi gelirlerindeki toplam artıy yüzde 31.4 oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı yazılı açıklamada "Ekonomideki canlılık 2018 yılı vergi gelirleri performansının ve orta vadeli programda öngörülen hedeflerin aşılabileceğine işaret etmektedir" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın bütçeye etkisi ortaya çıktı! ile ilgili etiketler bütçe Şubat zeytin dalı harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.