Zeytin Dalı Harekatında 2. aşamaya geçildi! İşte ilk görüntüler... / VİDEO

Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladığı belirtildi. TSK ve ÖSO mensupları 3 köyü temizledikten sonra Raco beldesinin girişine ulaştı. DHA'nın geçtiği habere göre beldede şu an şiddetli çatışmalar yaşanıyor...

DHA, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı harekat kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladığını duyurdu.

TSK ve ÖSO, Afrin'in Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köylerini teröristlerden temizleyerek Raco belde merkezinin girişine ulaştı.

Bölgeden gelen bilgiler şu sıralarda Raco'da şiddetli çatışmaların yaşandığı yönünde.

GÜNÜN İLK IŞIKLARI İLE HAREKAT BAŞLADI

Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco çevresindeki 2 köyü aldığı belirtildi. ÖSO birliklerinin Raco'ya ilerleyişi DHA tarafından görüntülendi.

Afrin harekatı kapsamında bugüne kadar bölgenin yüzde 25'i teröristlerden temizlendi. Raco, Şeyh El Hadid ve Cinderes’i güney, güneybatı ve batıdan kuşatan birliklerin merkeze 1-1.5 kilometre uzaklıkta oldukları belirtiliyordu.

b9bf5d8a19cfe0e7357197fda789d9ed

Raco ve Cinderes kuşatmalarından sonra başlaması planlanan meskûn mahal operasyonlarında, sivillerin zarar görmemesi için bölüm bölüm ilerlenecek. Teröristlerin meskûn mahallerde kırsaldakinden çok daha farklı ve tehlikeli patlayıcı tuzaklar kuracağı değerlendiriliyor.

54d4c09361e7faa077cfc72950844451

RACO'YA SEVKIYAT

İHA'nın haberine göre TSK ve ÖSO'nun Suriye’nin Afrin bölgesindeki operasyonları devam ederken, belirli noktalara askeri sevkıyat sürüyor. Çevre illerden gelen çok sayıda mayına dayanaklı kirpi tipi araç ve JÖH personeli Gülbaba Hudut Taburunda toplandı.

845396c7c618f10b328c50b7a0db7be5

Sabah saatlerinde ise Afrin kırsalında ve köylerde görev yapacak olan JÖH birliği Suriye’ye uğurlandı.

Diğer yandan, ÖSO birliklerinin Afrin’in iç kesimlerine ilerleyişi sürerken, yer yer sıcak çatışmaların da yaşandığı öğrenildi.

Zeytin Dalı Harekatında 2. aşamaya geçildi! İşte ilk görüntüler... / VİDEO ile ilgili etiketler Afrin ÖSO raco ikinci aşama zeytin dalı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.