Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 24 Mayıs 2020’de boksör erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın, Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Kemaloğlu'nu 'Adam öldürmek' suçundan müebbet hapsine mahkum etti.

Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, "Sanık güç gösterisi olarak ve hiçbir sebebi olmaksızın, maktul üzerinde olan gücü ve kötü duygularını, kendisinden kaçmaya çalışan Zeynep Şenpınar'ı sokaktan tekrar eve götürmüş, 37 bıçak darbesi ile ölümüne sebebiyet vermiştir. Bu darbelerden 24 tanesinin öldürücü etki oluşturmayacağı belirlenmiştir. Sanık, 1 bıçak darbesi ile öldürebileceği kişiyi, üzerinde 37 bıçak darbesi vuracak yaydığı bir zaman diliminde, ona eziyet çektirerek ve çektiği eziyeti izleyerek ölümüne sebebiyet vermiştir." dedi.

Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu

''SANIK TÜM DETAYLARI HATIRLADIĞI HALDE 'HATIRLAMIYORUM' DİYOR''

Avukat Uzun, “Sanık mütaalada atfedilen eziyet çektirerek insan öldürme suçunu tam olarak işlemiştir. Sanık, olayın öncesine ilişkin tüm detayları hatırladığı halde, olay sonrasını hatırlamadığını söylüyor. Bir hiç yerine birisini öldürdüğünü bugün dahi ifade edemiyor. Aynı sanık olayı gerçekleştirdiği dakikalarda 'iki cana kıydınız gözünüz aydın' yazacak kadar, tüm çamaşırları değiştirebilecek kadar soğukkanlı, aklı başında, ne yaptığını bilen bir şekilde cinayeti işlemiştir. Sanık 112'yi aradığında evin adresini, sokağını, katı tarif edebilmiştir" diye konuştu. Uzun, mütaalaya kısmen katıldığını belirterek sanığın tüm suçlardan cezalandırılmasını talep etti.

Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu - Resim : 2

ACILI ANNE: KIZIMI NEDEN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLESİN

Zeynep Şenpınar'ın annesi Aruz Şenpınar ise, "Ben adalet istiyorum. Kızımı neden öldürdü söylesin bana. Ben anneyim. Kızımın kanlarını hatırladıkça ölüyorum." diye konuştu.

Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu - Resim : 3

KEMALOĞLU'NUN AVUKATI: ADLİ TIP RAPORU VİCDANİ BİR RAPOR

Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Kemaloğlu'nun cezai ehliyetinin tam olduğu, cinayeti işlediği esnada akıl ya da zeka geriliğine rastlanmadığı bildirilmişti. Duruşmada Selim Ahmet Kemaloğlu'nun avukatı mahkemede sanığın akıl sağlığı yerindedir raporuna yönelik, “Rapor kanaatimizce daha çok vicdani saiklerle verilmiştir. Adli tıbbın elini taşın altına koymak istememesi normal” diyerek sanığın kullandığı ilaçları saydı ve bu ilaçların hangi hastalıkta kullanıldığını sorarak raporun bir günde alındığını belirtti.

Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu - Resim : 4

SON SÖZÜNDE BİLE 'PİŞMANIM' DEMEDİ

Katil zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu ise karar öncesi son sözlerinde pişman olduğunu söylemedi. Kemaloğlu, “İki ihtimal olduğunu söylemiştim. Birincisi benim hastalığım ihtimali, ikincisi yönlendirilmiş olmam sebebiyle psikolojimin bozularak bu elim olaya sürüklenmem. Sizden daha önce de talep etmiştim. Zeynep'in telefon kayıtlarının incelenmesini istiyorum” dedi.

Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu - Resim : 5

Mahkeme heyeti tarafından Zeynep Şenpınar’ın katil zanlısı boksör Selim Ahmet Kemaloğlu'na müebbet hapis cezası verildi.

 

Zeynep Şenpınar’ın katilinin cezası belli oldu ile ilgili etiketler Muğla cinayet Kadın Cinayeti Zeynep Şenpınar müebbet hapis Selim Ahmet Kemaloğlu boksör
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.