Zeynep Dadak'ın filmi için SuperHaber'e sansür girişimi

Osman Kavala'nın desteğiyle hazırladığı "Ah Gözel İstanbul" belgeselinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'idam' imasında bulunan Zeynep Dadak'a tepkiler sürüyor. Diğer yandan, Dadak'ın filmindeki skandalı ortaya çıkaran SuperHaber'e sansür girişiminde bulunuldu!

Dijital streaming platformu MUBI'de yayınlanan 'Ah Gözel İstanbul' isimli belgesel filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin ima ilk kez SuperHaber tarafından gündeme getirildi.

Belgeselde yapılan 'idam' iması Türkiye'nin gündemine otururken, yönetmen Zeynep Dadak'a tepkiler de yükseldi.

SÖZDE 'BARIŞ, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ'; ÖZDE 'SANSÜR'

SuperHaber'in Dadak ve filmi hakkında verdiği bilgiler bazı çevreleri oldukça rahatsız etti.

Dadak'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerinin yer aldığı belgeseli Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğu iddia edilen Osman Kavala aracılığıyla hayata geçirdiğini, çukur eylemlerine destek verdiğini ve sözde Ermeni soykırımını savunduğunu ortaya çıkaran haber, sansür girişimi ile karşı kaşıya kaldı!

TWITTER'A ŞİKAYET ETTİ 

SuperHaber'in söz konusu habere ilişkin Twitter'da paylaşmış olduğu tweetler, sansürlenmeye çalışılarak Twitter'a şikayette bulunuldu. Ancak Twitter, SuperHaber tarafına, söz konusu şikayetin varlığını bildirip, kurallarını ihlal etmeyen tweetler ile ilgili herhangi bir yaptırımda bulunmayacağını yazılı olarak tebliğ etti. Böylece Dadak'ın filmi ve ilişkiler ağı hakkındaki içeriğin sansürlenmesinin önüne geçilmiş oldu.

Twitter'dan SuperHaber'e yapılan açıklamada "Şikayet edilen içeriği inceledik ve Twitter kurallarına veya Almanya yasalarına göre kaldırılmasına gerek olmadığı sonucuna ulaştık. Bu yüzden bahse konu şikayetin sonucunda herhangi bir eylemde bulunmadık." denildi.

Zeynep Dadak'ın filmi için SuperHaber'e sansür girişimi

Öte yandan Dadak'ın, Twitter hesabından SuperHaber'i engellediği de görüldü.

Zeynep Dadak'ın filmi için SuperHaber'e sansür girişimi - Resim : 2

Zeynep Dadak'ın filmi için SuperHaber'e sansür girişimi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SuperHaber Twitter Zeynep Dadak sansür
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.