'Zevzeklik' sözü sonrası İYİ Parti'de istifa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 104 emekli amiralin darbe imalı bildirisini 'zevzeklik' olarak tanımlaması partisinde istifaya neden oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin yayınladığı bildiri ile ilgili  "Bu bir zevzekliktir. Partimiz demokrasinin yanında ,Türkiye'nin demokrasisinin yanında, vesayet ve diğer odaklarının net bir biçimde karşısındadır." demişti.

 İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Levent Arslan, Akşener’in “zevzeklik” sözleri üzerine partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Bugüne kadar kurucusu olduğum İYİ Parti için çok açıklama yapmadım. Sebebi benimle yola çıkan birçok dostumdu. Geldiğimiz noktada onca emek veren benim gibi binlerce kişi ama haksızlığa uğramış, ama koltuk için itibarsızlaştırılmış binlerce insan partiden uzaklaştırılmışken bile bekledim belki diye.

Geldiğimiz bugüne baktığımızda Montrö ve Lozan'ı savunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli komutanlarına ‘zevzek’ diyen bir zihniyetin altında bir Türk milliyetçisi, bir ülkücü olarak duramayacağıma karar verdim. İYİ Parti’nin kuruluşu sırasında elini değil bedenini ortaya koymuş bir kişi olarak İYİ Parti kuruculuğumdan ve üyeliğimden istifa ettiğimi siz değerli dostlarım ile paylaşmak istedim. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde açıklama yapacağım."

'Zevzeklik' sözü sonrası İYİ Parti'de istifa ile ilgili etiketler İYİ Parti istifa amiral bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.