Zevk suyundan hamile kalınır mı?

Zevk suyundan hamile kalınır mı? Zevk suyundan hamile kalınır mı merak edilenler arasında yerini aldı. Precum adını taşıyan zevk suyu'nun içinde milyonlarca sperm hücresinin olduğunun bilinmesi gerekiyor. Dolayısıyla korunmasız bir ilişkide zevk suyu içinde bulunan sperm hücreleri hamile kalınması riskini artıyor. İşte detaylar...

Zevk Suyundan hamile kalınır mı? Halk arasında zevk suyu diye adlandırılan bu sıvı, cowper adıv erilen bir bezde üretiliyor. İşte detaylar..


ZEVK SUYUNDAN HAMİLE KALINIR MI?

Halk arasında sıklıkla merak edilen konuların başında zevk suyundan hamile kalınır mı sorusu geliyor. Bu sorunun yanıtı oldukça nettir. Sadece bir damla zevk suyunun içerisinde milyonlarda sperm hücresinin yani erkek üreme hücresinin olduğunu asla unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla korunmasız cinsel ilişkiye girilmesi durumunda zevk suyu içerisinde bulunan sperm hücreleri nedeniyle hamile kalınması da mümkündür. Elbette gebeliğin oluşması için sadece sperm hücrelerinin rahme ulaşması yeterli değildir. Aynı zamanda yumurtanın döllenme için ideal olgunluğa erişmiş olması da gerekiyor.

İstenmeyen gebeliklerin oluşmasından sorumlu olan unsurlardan biri de geri çekme yöntemidir. Geri çekme yöntemi kesinlikle bir doğum kontrol yöntemi değildir. Zira zevk suyundan hamile kalınır mı konusuyla da çok yakından ilgili olduğunu belirtebiliriz. Geri çekme yönteminin cinsel ilişkide başarılı bir şekilde uygulanmış olsa bile hamilelik sonucu oluşabilir.

Bunun nedeni zevk suyunun içerisinde sperm hücrelerinin bulunabiliyor olmasıdır. Zevk suyunun cinsel ilişkinin herhangi bir zamanında salgılanabildiğinden söz etmiştik. Sonuç olarak bu sperm hücreleri döllenmeye hazır olan yumurtaya ulaşabilir ve cinsel ilişki gebelik ile sonuçlanabilir. İstenmeyen gebelikleri önlemek için mutlaka gerçek bir doğum kontrol yöntemini tercih etmelisiniz. Bu konuda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşebilir, size en uygun olan doğum kontrol yönteminin hangisi olduğu noktasında danışabilirsiniz. Bu sayede istenmeyen gebelikleri önlemek de mümkün hale gelecektir.

 Kaynak:bursakadınhastalıkları.com

Zevk suyundan hamile kalınır mı? ile ilgili etiketler Kadın zevk suyundan hamile kalınır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.