Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti!

Fenerbahçe Avrupa macerasına nokta koydu. 1-0'ın rövaşında Zenit'e 3-1 mağlup olan temsilcimiz, Kupa 2'ye veda etti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Fenerbahçe, deplasmanda Zenit'e konuk oldu.

İlk maçı Islam Slimani'nin tek golüyle kazanan sarı-lacivertli temsilcimiz, Saint-Petersburg Stadı'ndaki mücadeleye tutuk başladı. Zenit henüz 4. dakikada Magomed Ozdoev öne geçmeyi başardı. Golle birlikte morallenen ev sahibi ekip 37'de Serdar Azmoun ile skoru 2-0'a getirdi.

Devrenin son bölümüne doğru topu daha çok ayağında tutmaya başlayan Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın 43. dakikadaki güzel golüyle nefes aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, Rusya'daki karşılaşmanın ikinci yarısına sarı kartı bulunan Alper Potuk - Tolgay Arslan değişikliğiyle başladı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda daha dinç futbol ortaya koyarken savunmada bir anlık hata Zenit'e gol kazandırdı. Gecenin iyi performans sergileyen isimlerinden Serdar Azmoun bir kez daha ağları buldu: 3-1. 24 yaşındaki İranlı oyuncu 2 gol ve 1 asistle oynadı.

Tur için avantajlı skoru elde eden Zenit, kalan dakikalarda Fenerbahçe'ye açık vermedi. Son düdükle birlikte Rus ekibi 3-1'lik skorla adını son 16 arasına yazdırdı.

MAÇ ÖZETİ / ZENİT 3-1 FENERBAHÇE

90'
Magomed Ozdoev'in sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Sebastian Driussi için ofsayt bayrağı kalkıyor.

88'
Zenit takımı bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Artem Dzyuba oyundan çıkarken yerine Leon Musaev giriyor.

86'
Hızlı gelişen Zenit atağında ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Robert Mak, pasını arka direkte bulunan Artem Dzyuba'ya vermek istiyor ancak son anda araya giren Martin Skrtel, tehlikeyi kornere uzaklaştırıyor.

83'
Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Victor Moses geçiyor. Moses'in ortasını Zenit savunması kafayla uzaklaştırıyor.

76'
GOL! Zenit, Serdar Azmoun'un attığı golle 3-1 öne geçiyor.

71'
Hızlı gelişen Zenit atağını sağ kanatta Robert Mak'a faul yaparak durduran Tolgay Arslan, sarı kart görüyor.

69'
Andre Ayew'in yaptığı pas hatası sonrasında topla buluşan Serdar Azmoun, pasını ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Robert Mak'a veriyor. Robert Mak'ın çektiği şutu kalecimiz Harun Tekin kornere uzaklaştırmayı başarıyor.

65'
Sebastian Driussi'nin pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Serdar Azmoun'un çektiği şutu kalecimiz Harun Tekin kornere çeliyor.

60'
Karşılaşmada 60 dakikalık bölüm geride kalırken Fenerbahçe'nin topla oynama oranında %58'e %42 üstünlüğü bulunuyor.

55'
Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Victor Moses geçiyor. Victor Moses'in ortasını Hernani Junior kafayla uzaklaştırıyor.

50'
Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Andre Ayew'e arkadan kayarak sert müdahalede bulunan Wilmar Barrios, sarı kart görüyor.

46'
İkinci yarı başladı!

D.A

43'
Attığımız golde asisti yapan isim Alper Potuk oluyor.

43'
GOOOOLLL!!! Mehmet Topal'ın attığı golle skoru 2-1'e getiriyoruz. Alper Potuk'un yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın sol ayağı ile çektiği şut kaleci Andrei Lunev'in sağından ağlarla buluşuyor.

40'
Sol kanattan topla birlikte son çizgiye inmek isteyen Sebastian Driussi, Martin Skrtel'in kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Martin Skrtel, sarı kart görüyor.

37'
GOL! Zenit, Serdar Azmoun'un attığı golle 2-0 öne geçiyor.

31'
Serdar Azmoun'un altıpas içerisinden kayarak yaptığı vuruş kalecimiz Harun Tekin'de kalıyor.

26'
Victor Moses'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı'nın ortası etkisiz oluyor.

23'
Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Victor Moses geçiyor. Moses'in ortası etkisiz oluyor.

17'
Andre Ayew'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın çektiği şut Branislav Ivanovic'ten dönüyor.

16'
Artem Dzyuba'nın pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda buluşan Hernani Junior için ofsayt bayrağı kalkıyor.

13'
Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda buluşan Martin Skrtel'in çektiği şut Zenit savunmasından dönüyor.

8'
Yaroslav Rakitskyi'nin orta sahadan gönderdiği uzun pasla ceza sahası dışında sol çaprazda buluşan Hernani Junior için ofsayt bayrağı kalkıyor.

4'
GOL! Zenit, Magomed Ozdoev'in attığı golle 1-0 öne geçiyor.

1'
Maç başladı!

- Fenerbahçe'nin bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan isimleri 5'er golle Andre Ayew, Islam Slimani ve Michael Frey.

- Fenerbahçe, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarındaki 230. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip daha önce oynadığı 229 maçın 84'ünü kazanırken, 97'sini kaybetti, 48 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda 283 gol bulan Fenerbahçe, kalesinde ise 335 gol gördü.

- Fenerbahçe, bu maçta alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayan taraf olacak. Sarı-lacivertliler, deplasmanda gol bulması durumunda tek farklı yenilgilerde bile turu geçecek. Maçta normal süre Zenit'in 1-0 üstünlüğüyle sona ererse karşılaşma uzatmalara gidecek. Diğer skorlu Zenit galibiyetlerinde ise Rus temsilcisi son 16 takım arasına ismini yazdıracak.

MAÇTA ILK 11'LER BELLI OLDU:

Zenit: Lunev, Smolnikov, Ivanovic, Rakistkiy, Anyukov, Barrios, Hernani, Ozdoev, Azmoun, Driussi, Dzyuba.

Fenerbahçe: Harun, Şener, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Alper, Eljif, Moses, Ayew.

 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti! ile ilgili etiketler UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe canlı izle Zenit
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.