Zengilan Havalimanı açılışına damga vuran anlar! Erdoğan ile Aliyev arasında gülümseten 'makas' diyaloğu...

Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarında Türk firmalarının da katkılarıyla inşa edilen ikinci havalimanı "Zengilan Uluslararası Havalimanı" açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev arasındaki 'makas' diyaloğu gülümsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a gitti.

Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanı'na indi.

ERDOĞAN BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ

Erdoğan, yeni havalimanına inen ilk lider oldu. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı. Havalimanının resmi açılışı, Erdoğan ve İlham Aliyev'in katıldığı törenle yapıldı.

 

'MAKAS' DİYALOĞU HERKESİ GÜLÜMSETTİ

Zengilan Uluslararası Havalimanı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında yaşanan diyalog dikkatlerden kaçmadı.

Zengilan Havalimanı açılışına damga vuran anlar! Erdoğan ile Aliyev arasında gülümseten 'makas' diyaloğu...

"SİZ KESECECEĞİNİZ İÇİN ALTINDAN DA KIYMETLİ"

Açılış kurdelesi kesme töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurdeleyi keserken kullandığı makas için "Altın değil mi?" demesi üzerine, Aliyev'in "Altına benziyor ama siz keseceğiniz için altından da kıymetli" demesi izleyenleri gülümsetti.

İKİ LİDER ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Cumhurbaşkanı, Akıllı Tarım Köyü Projesinin İlk Etabının Açılışı ile Kumlak Tren İstasyonu Temel Atma törenine de katılacak. İlham Aliyev'le görüşmesinin ardından iki lider ortak basın toplantısı yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde TBMM Başkanvekili Celal Adan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.

ZENGİLAN HAVALİMANI

Havalimanının pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip. Büyük kargo uçakları dahil tüm geniş gövdeli uçaklar Zengilan Havalimanı'nda rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilecek. Havalimanının peronu 8 uçak kabul edecek şekilde tasarlandı. Otomatik sistemlerle donatılmış, uluslararası sivil havacılık ve taşımacılık standartlarına uygun kontrol kulesine sahip havalimanının inşaatında Türk şirketleri de yer aldı. Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 14 Ekim'de imzaladığı kararname ile Zengilan Havalimanı'na, "uluslararası havalimanı" statüsü verilmesi ve bu konuda ilgili uluslararası kuruluşlara bilgi gönderilmesi yönünde karar aldı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havalimanını ZZE kodu ile uluslararası havalimanları listesine aldı. İşgalden kurtarılan bölgelerdeki Fuzuli Havalimanı da faaliyetini sürdürüyor. Azerbaycan hükümeti, Laçın'da da havalimanı inşa etmeyi planlıyor.

Zengilan Havalimanı açılışına damga vuran anlar! Erdoğan ile Aliyev arasında gülümseten 'makas' diyaloğu... ile ilgili etiketler İlham Aliyev Zengilan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.