Zelensky'den çarpıcı iddia: Rusya çekilirken ölülerin bedenlerine bile mayın koyuyor!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, İstanbul'daki barış görüşmeleri sonrası Rus askerleri bazı bölgelerden geri çekilmeye başladı. Zelensky'nin yaptığı son açıklama ise kan dondurdu. Zelensky, Rus ordusunun çekilirken geride bıraktığı her yere, hatta ölenlerin üzerine bile mayın yerleştirdiğini öne sürdü.

Rusya-Ukrayna savaşı sahada tüm şiddetiyle sürerken diğer yandan da barış için yapılan görüşmeler devam ediyor.

İstanbul'da gerçekleşen barış görüşmeleri sonrasında Rusya, Ukrayna'nın bazı bölgelerinden çekilmeye başladı. Rus askerlerinin başkent Kiev ve Çernihiv'den yavaş yavaş geri çekildiğini kaydeden Zelenski, Ukrayna halkına dikkatli olma çağrısı yaparak "Her yere mayın döşüyorlar" dedi.


"ÖLÜLERİN BEDENLERİNE BİLE MAYIN KOYUYORLAR"

Sözcü'nün haberine göre, Rus ordusunun çekilirken de Ukrayna kentlerinde büyük bir felakete yol açtığını belirten Ukrayna lideri Zelenski, "Evlere, ekipmanlara ve hatta ölülerin bedenlerine mayın koyuyorlar. Birçok kablo var ve çok tehlikeli" diye konuştu.

Zelensky'den çarpıcı iddia: Rusya çekilirken ölülerin bedenlerine bile mayın koyuyor!

İSTANBUL'DA BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

İstanbul'da bu hafta Türkiye'nin arabuluculuğunda düzenlenen barış görüşmeleri sonrasında Rusya, Kiev çevresinden çekileceğini ve Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlılarının bulunduğu Donbas bölgesine yoğunlaşacağını açıklamıştı.

Rus birlikler geri çekilirken, Ukrayna ordusu şu ana dek Kiev ve Çernihiv bölgelerinde 29 yerleşimi geri aldığını duyurdu.

 

Zelensky'den çarpıcı iddia: Rusya çekilirken ölülerin bedenlerine bile mayın koyuyor! - Resim : 2

Zelensky'den çarpıcı iddia: Rusya çekilirken ölülerin bedenlerine bile mayın koyuyor! ile ilgili etiketler Rusya zelensky mayın ölü beden
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.