Zelenskiy'nin çağrısı yanıt buldu: Binlerce Ukraynalı askerlik şubelerine koştu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada Ukraynalılara Rusya'nın işgaline karşı eli silah tutan herkesin askerlik için başvurması için çağrı yapmıştı. Zelenskiy'nin çağrısı sonrası binlerce Ukraynalı askere gitmek için askerlik şubelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ukrayna lideri Zelenskiy bugün yaptığı açıklamasında halka destek çağrısında bulundu. Yaralanan birçok asker olduğu duyurulan ülkede eli silah tutan herkese davette bulunulmuştu.

Bağımsızlıklarını savunduğunu dile getiren Zelenskiy’yi vatandaşları bu çağrının ardından yalnız bırakmadı. İddialara göre emeklilik yaşını çok geçmiş olan yaşlı erkekler ve kadınlar bile, savaşmaya hazırlanıyor. Ülkelerinin bağımsızlığını savunmak için insanların şehirleri terk etmediği bildirildi.

Zelenskiy'nin çağrısı yanıt buldu: Binlerce Ukraynalı askerlik şubelerine koştu

Ukrayna’dan gelen bilgilere göre askere alım için sosyal medya ve sohbet platformlarının da kullanıldığı öğrenildi.

HALK ÜLKESİNİ SAVUNMAYA HAZIR

Silahlı Kuvvetler, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin 18-60 yaşları arasında yedek asker toplama emrinin ardından düzenlenen bombalı saldırılarda birçok askerin öldüğünü açıkladı.

Zelenskiy'nin çağrısı yanıt buldu: Binlerce Ukraynalı askerlik şubelerine koştu - Resim : 2

Halka yapılan asker toplama çağrısının ardından, yanıt verenlerin sayısı ise henüz açıklanmadı. Ancak askerlik ofisinden ulaşan ilk görüntülerde Ukrayna lideri Zelenskiy’nin beklediği desteği elde ettiğini gösteriyor. İnsanlar ülkesine destek olabilmek için kuyrukta beklerken görüntülendi.

Zelenskiy'nin çağrısı yanıt buldu: Binlerce Ukraynalı askerlik şubelerine koştu ile ilgili etiketler Ukrayna askerlik başvuru Zelenskiy askerlik şubesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.