Zelenskiy'den Rus Savunma Bakanı Şoygu çıkışı: Belki Çernobil'i bizzat ziyaret etmek istemiştir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Rusya'ya güçlü vuruşlar yaptığını belirterek, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ortadan kaybolmasına değindi. Zelenskiy, "Önemli bir kayıp. Rusya Savunma Sakanı nereye kayboldu diyorlar. İlginç, belki de Çernobil'i bizzat ziyaret etmek istemiştir." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medyadan video mesaj paylaştı. Zelenskiy ayrıca, "Ukrayna'nın egemenliği garanti altına alınmalı, toprak bütünlüğü sağlanmalı. Yani şartlar adil olmalı" dedi.

"RUSYA SAVUNMA BAKANI YOK OLDU"

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ortadan kaybolduğunu ve ülkesinde yaşanan savaşın detaylarını aktaran Başkan Zelenskiy, "1 hafta içinde güçlü ataklar yaptık. Rusya’nın Savunma Bakanı Şoygu bir yerlerde kayboldu. İlginç, belki de Çernobil'i bizzat ziyaret etmek istemiştir. 16 bin ölü Rus askerleri arasında komutanlar da var. Bunlar ne için öldüler? Kime ne fayda sağladı? Bir hafta içinde 18 insani koridor açıldı ve bunlarla 37 bin 606 kişi kurtarıldı. Bunlardan 26 bin 477’si Mariupol’den Zaparoji’ye geçenler. Ruslar Mariupol’de bizim insanlarımızı kullanarak kentte yardımları kendileri yapıyormuş gibi gösteriyorlar. İşgalcilerin yaptıkları hakkında bilgi vermeye devam edeceğim. Tüm dünyanın Rusya’nın Ukrayna’da neler yaptığını bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN VE NATO LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜM"

Ülkesindeki savaşa ilişikin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer NATO liderleriyle görüştüğünü bildiren Zelenskiy, "İtalya, Japonya, Fransa ve İsveç Parlamentolarında, NATO’da ve G7’de konuştum. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüm. Hangi yaptırımlar Rusya’nın saldırılarını durdurabilir onu konuştuk. Ukrayna devleti, vatandaşlarımız karşısında görevlerini yerine getirecek. Emekli maaşları Chernigiv bölgesinde yattı, diğer bölgelerde de kısa süre içinde yatacak. İşini kaybedenlere yardım edilecek. Barıştan sonra evlerimizi onaracağız. Programın detaylarını Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal açıklayacak. Gazetecilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Editörlerimize, sunucularımıza, muhabirlerimize, kameramanlara, rejisörlere, hepsine. Ukraynalıları gece gündüz doğru haberlerle bilgilendiriyorlar. Size minnettarım. Yaşasın Ukrayna" diye konuştu.

"MÜZAKERELERDE ŞARTLAR ADİL OLMALI"

Rus ordusunu büyük kayıplara uğratan Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Donbas, Harkiv ve Kiev'de düşman saldırılarına karşı mücadele etmeye devam ettiğini belirten Vladimir Zelenskiy, "Savunucularımız Rusya'nın saldırılarını püskürterek, Rus yönetimini, basit ve mantıklı düşünce olan, konuşmanın gerekli olduğuna yönlendiriyor. Vakit kaybetmek için değil, acilen anlamlı, dürüst ve sonuç için konuşulmalı." dedi.

Rusya ile görüşmenin "ciddi" olması gerektiğini dile getiren Zelenskiy şunları söyledi: "Daha şimdiden 16 bin Rus askeri öldü. Ne için? Bu kime ne veriyor? Konuşma ciddi olmalı. Ukrayna'nın egemenliği garanti altına alınmalı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü sağlanmalı. Yani şartlar adil olmalı. Aksi takdirde, Ukrayna halkı bunu kesinlikle kabul etmeyecek."

Zelenskiy'den Rus Savunma Bakanı Şoygu çıkışı: Belki Çernobil'i bizzat ziyaret etmek istemiştir ile ilgili etiketler Ukrayna Zelenskiy Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Rusya Ukrayna savaşı çernobil
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.