Zelenskiy'den ilk açıklama: Ölü ve yaralılar var! Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" dedi.

24 Şubat'tan bu yana devam eden Rusya- Ukrayna savaşı cumartesi günü tekrar alevlendi. Ukrayna hafta sonu Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'nü bombaladı. Rusya için stratejik öneme sahip olan köprünün hasar görmesi sonrasında Putin'in intikam planları yaptığı öne sürüldü. Bu sabah ise tahmin edildiği gibi Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i art arda bombaladı.

KENTTEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Kentte art arda şiddetli patlama sesleri yükseldi. Görgü tanıklarına göre Kiev'in birçok noktasından dumanlar yükseliyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, "Başkentin merkezinde çok sayıda patlama oldu. Ölü ve yaralılarımız var" açıklamasını yaptı.

ZELENSKİ: SIĞINAKLARDAN AYRILMAYIN

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisi de bu bölge bulunuyor." denildi.

Gözlerin çevrildiği Ukrayna lideri Zelenski ise zehir zemberek açıklamalar yaptı. Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Maalesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" ifadelerini kullandı.

 

Zelenskiy'den ilk açıklama: Ölü ve yaralılar var! Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar! ile ilgili etiketler patlama Ukrayna kiev Zelenskiy
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.