Zelenskiy'den Bartholomeos'a ziyaret!

Resmi temasları kapsamında dün Türkiye'ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne ziyarette bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye-Ukrayna Ekonomik İşbirliği Forumu’nun ardından saat 12.00 sıralarında İstanbul Fatih'te bulunan Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne geldi.

Geniş güvenlik önlemi eşliğinde gerçekleşen ziyarette Zelenskiy ve beraberindeki heyeti Fener Rum Patriği Bartholomeos karşıladı.

İki isim, Bartholomeos’un makamında yaklaşık iki saat basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra kameralar karşısında tokalaşan ikili kısa bir açıklama yaptı.

Zelenskiy'den Bartholomeos'a ziyaret!

Vladimir Zelenskiy ziyaretin asıl amacının tanışma mahiyetinde olduğunu ifade ederek, geçtiğimiz ocak ayında Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne ‘otosefallik’ (bağımsızlık) kazandıran ‘Tomos’ adlı kararnameyi imzalamalarından ve desteklerinden ötürü patrikhane ve yönetimine teşekkür etti. Zelenskiy ayrıca kilisenin bağımsızlığını korumak için de çalışacağını kaydetti.

Zelenskiy, Bartholomeos ile patrikhanede öğle yemeği yedikten sonra, yine patrikhane içinde bulunan Aya Nikola Kilisesi’ne geçti. Zelenskiy’e burada da Bartholomeos ve kalabalık bir heyet eşlik etti. Öncesinde mum yakan Zelenskiy daha sonra dua etti. Yaklaşık üç saat süren kilise ziyaretinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı, Partikhane’den ayrıldı.

Zelenskiy'den Bartholomeos'a ziyaret! ile ilgili etiketler Türkiye Ukrayna Rum Vladimir Zelenskiy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.