Zelenskiy: Türkiye, Mariupol'deki insanları tahliye etmek için hazır

Rusya'nın en sert vurduğu noktalardan biri olan Mariupol'de 100 civarında Türk vatandaşının endişeli bekleyişi sürüyor. Tahliyeler konusunda ise çalışmalar son hız sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ifade eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den onay beklendiğini açıkladı.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 41’inci gününde devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ve Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, "Türkiye, Berdyansk Limanı’ndan Mariupol kahramanlarını (askerlerini) sağ ve yaralı olarak gemi yoluyla tahliye etmeye hazır. Türkiye’yle anlaştık. Ben Erdoğan ile konuştum, Erdoğan onunla (Putin) konuştu. Eğer yapabilirsek yakın zamanda sonucu göreceğiz. Eğer olmazsa Rusya Devlet Başkanı müsaade etmemiş olacak" dedi.

 

SuperHaber

Kaynak:İHA

Zelenskiy: Türkiye, Mariupol'deki insanları tahliye etmek için hazır ile ilgili etiketler Ukrayna Türkiye Erdoğan tahliye Mariupol hazır
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.