Zelenskiy "Tam bir Nazi uygulaması" diyerek duyurdu: Bir çocuk susuzluktan hayatını kaybetti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yeni bir açıklama yaptı. Sumi'nin yeniden bombalandığını belirten Zelenskiy, bir çocuğun susuzluktan hayatını kaybettiğini söyledi. Zelenskiy, "Gökyüzünden üzerimize bombalar düşmeye devam ediyor, ölümler işgalcilerin suçu ama sorumluluk Batı'da" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Zelenskiy açıklamalarına "O kadar çok ölüm, zulüm var ki..." diyerek başladı. Sumi'nin tekrar bombalandığını belirten Zelenskiy, "Sumi hiçbir zaman Rusya'ya karşı bir tehdit değildi." dedi.

Mariupol'de bir çocuk susuzluktan öldüğünü açıklayan Zelenskiy, "Tam bir Nazi uygulaması." değerlendirmesini yaptı.

"ÖLÜMLER İŞGALCİLERİN SUÇU AMA SORUMLULUK BATI'DA"

Zelenskiy, "Kiev'e, Odesa, Harkiv... her yere, on binlerce kişiye saldıracaklar. Onlar bize, barışçıl halka daha fazla saldıracak" ifadelerini kullandı ve "Gökyüzünden üzerimize bombalar düşmeye devam ediyor, ölümler işgalcilerin suçu ama sorumluluk Batı'da" dedi.

Ayrıca Zelenskiy video mesajında şunları da söyledi:

"13 gün vaatler duyduk, 13 gün bize havada yardım edileceği, uçakların olacağı, bize teslim edileceği söylendi."

"RUSYA İNSANİ KORİDORU İHLAL ETTİ"

Ukrayna savunma bakanı, Rusya'nın Mariupol'da insani koridoru ihlal ettiğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da konuya ilişkin açıklama yaparak "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor. Dün bir çocuk susuzluktan öldü. Savaş suçları, Rusya'nın kasıtlı stratejisinin bir parçası. Tüm Dünya önünde çağrıda bulunuyorum, Rusya bu insanları bırak" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy "Tam bir Nazi uygulaması" diyerek duyurdu: Bir çocuk susuzluktan hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Ukrayna Çocuk Rusya Zelenskiy susuzluk işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.