Zelenskiy ‘savaş deneyimi’ olan Avrupalıların gelip savaşmasını istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Cuma günü “savaş tecrübesine” sahip Avrupalıları silahlanmaya ve Ukrayna’yı işgalci Rus güçlerine karşı savunmaya çağırdı. Batı’nın ülkesine yardım etmekte çok yavaş olduğunu da sözlerine ekledi.

Rus kuvvetleri gerçekleştirdikleri işgalde Ukrayna’nın başkentine yaklaşırken, bazı birliklerin şehrin kuzey banliyölerine ulaştığı ve sokaklarda çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Yorgun görünen Zelensky, “Avrupa’daysanız ve muharebe deneyiminiz varsa ve politikacıların kararsızlığı umrunuzda değilse ülkemize gelebilir ve şimdi çok daha gerekli olan ‘Avrupa’yı savunmak’ için bize katılabilirsiniz” dedi.

M5'in aktardığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından başlatılan saldırının ikinci gününde konuşan Zelenskiy, Avrupalılardan hükümetlerinden Ukrayna’nın daha fazla mali, daha fazla askeri yardım almasını talep etmelerini de istedi.

44 yaşındaki Ukraynalı lider, Batı’nın Rus işgaline karşı Ukrayna’ya yardım etmek için ‘hiç acelesi olmadığını’ da söyledi. “Ukrayna’da bize bu kadar yavaş yardım ederken kendinizi nasıl savunacaksınız?” dedi.

Ukrayna televizyonlarında şu anda vatandaşlara resmi olarak molotof kokteylinin nasıl yapılacağı gösteriliyor ve ülkelerini savunmaları isteniyor.

 

Kaynak: M5

Zelenskiy ‘savaş deneyimi’ olan Avrupalıların gelip savaşmasını istedi ile ilgili etiketler Rusya Savaş zelenski Zelenskiy savaş deneyimi avrupalı çağırdı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.