Zelenskiy bu cihazı yanında taşıyor: Biden ile görüşmek için şifreli hat kullanıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 12 gündür sürerken başta Kiev olmak üzere büyük şehirlerin etrafındaki kuşatma devam ediyor. ABD ve NATO, Ukrayna'ya çok sayıda silah ve mühimmat gönderdi ancak bir ayrıntı dikkat çekti. ABD basını, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve ABD Başkanı Biden'in görüşmelerini şifreli bir cihaz yoluyla gerçekleştirdiğini yazdı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken ABD ve NATO, Kiev yönetimine askeri destek veriyor. Washington yönetimi, çok sayıda silah ve mühimmatı Romanya ve Polonya üzerinden Ukrayna'ya ulaştırıyor. Rusya'nın bu yolları henüz imha etmemesi silah sevkiyatının görece sağlıklı bir şekilde ilerlemesinin önünü açıyor.

Ancak ABD'nin Ukrayna'ya sadece silah değil iletişim konusunda da destek verdiği öğrenildi. New York Times gazetesinde çıkan bir habere göre, ABD'nin Doğu Avrupa'daki Siber Komutanlığı'ndan ekipler Rusya'nın iletişime müdahalesine karşı hazır duruma geldi. Ancak Rusların siber saldırılarına karşı başarı ihtimali konusunda henüz net bir fikir bulunmuyor.

ZELENSKİY, BİDEN İLE GÖRÜŞMEK İÇİN KRİPTOLU HAT KULLANIYOR

Alman ve ABD'li istihbarat birimlerinin Rus askerlerinin ilerleyişini tespit etmek ve son durumu Ukrayna'ya iletmek için birlikte çalışıyor. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ABD Başkanı Biden ile iletişim kurmak için bir şifreli bir haberleşme yöntemi kullandığı ortaya çıktı. Zelenskiy'nin yanında taşıdığı ekipman sayesinde Biden ile savaşın son durumu konusunda cumartesi günü 35 dakikalık bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Zelenskiy görüşmede Biden'e askeri yardımlardan ötürü memnun olduğunu belirterek uçuşa yasak bölge konusundaki ısrarını dile getirdi. Öte yandan Zelenskiy'nin talepleri arasında Ruslara enerji ithalatı yasağı ve kendilerine yeni savaş uçağı tedariki de yer aldı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD'nin yeni savaş uçağı tedariki konusunda Polonya ile görüştüğünü doğrulamasına rağmen Varşova tarafı ise söz konusu iddiaları reddetti.

Zelenskiy bu cihazı yanında taşıyor: Biden ile görüşmek için şifreli hat kullanıyor ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya ABD silah Zelenskiy biden kripto cihaz görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.