Zelenski'den tahıl açıklaması: 'Sevkiyat için BM ve Türkiye'den sinyal bekliyoruz'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. BM ve Türkiye'den sevkiyatı başlatmak için sinyal bekliyoruz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul'da Türkiye'nin diplomatik çabalarıyla imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması sonrası Odessa'daki Chornomorsk Limanı'nı ziyaret etti.

 'SEVKİYATI BAŞLATMAK İÇİN SİNYAL BEKLİYORUZ'

Burada gazetecilere demeç veren Zelenski, Ukrayna olarak sevkiyata hazır olduklarını belirterek, "Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Türkiye ve BM'den sevkiyatı başlatmak için sinyal bekliyoruz" dedi.

Ukrayna lider ayrıca; Ukrayna'nın dünya gıda güvenliğinin garantörü olmaya devam etmesinin önemli olduğunu kaydetti. Resmi Facebook sayfasından açıklama yapan Zelensky, limadan incelemeler yapıp yetkililerle görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı, bölgede yaptığı incemele ve görüşmelere dair fotoğrafları da Facebook hesabından paylaştı.

Zelenski'den tahıl açıklaması: 'Sevkiyat için BM ve Türkiye'den sinyal bekliyoruz' ile ilgili etiketler Ukrayna Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tahıl koridoru
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.