Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili’dir. Sık sık yaptığı açıklamalar ile gündem olan Taşkesenlioğlu'nun biyografisi merak edilmektedir. Peki, Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

AK Parti Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu, sık sık yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımları ile gündemde kalmaktadır. Halen AK parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olan Taşkesenlioğlu’nun aynı zamanda Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeliği de bulunmaktadır.

Zehra Taşkesenlioğlu Kimdir?

1972 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Zehra Taşkesenlioğlu, 24., 25. ve 27. dönem Erzurum milletvekilidir. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamlayan Taşkesenlioğlu, yüksek öğrenimini de Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır.

1995 yılında Refah Partisi'nde il kadın kolları başkanı görevinde bulunduktan sonra 24., 25. ve 27. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak seçilmiş halen daha görevinin başında yer almaya devam etmiştir.

Zehra Taşkesenlioğlu

1994 yılında Güngören Kadın Kollarında çalışmaya başlayan Taşkesenlioğlu, 1995 yılında Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığında Teşkilatlanma, Ekonomik ve Sosyal İşler, AR GE birim başkanlıkları görevini yürüttükten sonra 1995 genel seçimlerinde İl Kadın Kolları SKM başkan Yardımcılığı ve 3. Bölge SKM başkanlıkları yapmıştır.

Ekonomik ve Sosyal Konular birim başkanlığı görevlerinde bulunan Taşkesenlioğlu, siyasete özürlülerin girişlerini sağlamak üzere parti genel merkezinde ve İstanbul İl teşkilatında Özürlüler biriminin kurulmasında rol almıştır. 2004 yılında AK parti İstanbul İl Başkanlığında Çalışma Komisyonu üyesi olarak çalışmalarına devam ettikten sonra 2006 Haziran döneminde yapılan İstanbul İl kongresi ile İl Yönetim Kurulu üyesi, 2007 genel seçimlerinde 3. Bölge SKM başkanlığında Kampanya Sorumlusu olarak siyasi çalışmalarına katılmıştır.

Zehra Taşkesenlioğlu, 2019 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Racep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın şahitliğinde Prof. Dr. Ünsal Ban ile dünya evine girmiştir. Çok iyi düzeyde İngilizce, Swahili (Afrika Dili) ve az düzeyde Fransızca bilmektedir.

 

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? ile ilgili etiketler zehra taşkesenlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.