Zehir Hafiye filmi konusu nedir? Zehir Hafiye filmi oyuncu kadrosu

1989 yılında vizyona giren ve gönüllerimizde taht kuran Orhan Aksoy’un senaryosunu yazdığı ve Orhan Aksoy’un yönettiği filmlerden olan Zehir Hafiye filmi 1989 yılında gösterime girerek sevenleri ile buluştu. Ünlü oyuncu Kemal Sunal’ın başrolünde oynağı Zehir Hafiye filmi seyirciden büyük bir ilgi topladı. Günümüzde de hala severek izlenmekte olan bu film hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyor. Zehir Hafiye oyuncuları kimler? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.

Kemal Sunalın başrolünde oynadığı Cemal karakteri ile gönülleri taht kuran Zehir Hafiye filmi Türk sinemasının efsaneleri arasında yer almaktadır. Zehir Hafiye, Orhan Aksoy'un yönettiği, başrollerini Kemal Sunal ve Nur Gürkan'ın paylaştığı, 1989 yapımı bir Türk filmidir. Bu filmde okumuş olduğu polisiye kitaplarının etkisiyle kendisini dedektif zanneden Kemal Sunal’ın canlandırmış olduğu karakter Cemal’in olayları çözme çabasını anlatmaktadır. Fakat işleri çözmek Cemal için bu kadar kolay olmamaktadır. Merak edilen bu film hakkında tüm detayları derledik. İşte detaylar.

ZEHİR HAFİYE FİLMİ KONUSU NEDİR?

Türk sinemasının 1989 yılı yapımı filmlerinden olan Zehir Hafiye sinema salonlarında gösterime girmiştir. Bu filmin çekimleri İstanbul’un çok sayıdaki semtinde çekilmiştir. Zehir Hafiye filmi Yönetmen: Orhan Aksoy, Yapımcı: Memduh Ün ve Senaryo: Orhan Aksoy’un yazmış olduğu bu film 1989 yılından bu yana hala günümüzde izlenimini sürdüren ve çok sayıda insanlar tarafından sevilerek izlenen filmler arasında olmaktadır. Bu filmin konusu usta oyuncu Kemal Sunal’ın canlandırmış olduğu Cemal ve arkadaşı Necati (Şemsi İnkaya) ile beraber yaşayan kalbi saf ve temiz bir çocuktur. Cemal karakteri polisiye kitaplara olan düşkünlüğü ile tanınan kendisini de bir polisiye roman kahramanı olarak görmeye başlar. Kendini bu kitaplara kaptırmıştır. Cemal taksicilik yaptığı sırada tanıştığı Nur Gürkan’ın canlandırmış olduğu karakter olan Zeynep ile tanışır. Zeynep sayesinde dedektiflik işine başlar. Zeynep olarak bilinen bu kız İstanbul’un yer altı dünyasında tanınan Kara lakaplı Şehmus’un kızı olarak bilinmektedir. Yer altı dünyasının tanınan ismi olan Kara Şehmus’un kızı Zeynep’i Manyak Mahmut’un oğluyla evlendirmek istemektedir. Fakat Zeynep ise başka bir kişiye aşıktır. Manyak Mahmut’un oğluyla evlenmemek için evden kaçtığı sırada taksici olan Cemal’in arabasına biner. Zeynep’in evden kaçtığını anlayan bu durumunu öğrenen Cemal ise kendini büyük bir maceranın ve aksiyon ’un içinde bulmaktadır.

ZEHİR HAFİYE FİLMİ OYUNCU KADROSU

Türk Sinemasının büyük bir ilgiyle izlenen filmi olan Zehir Hafiye ilk gösterim tarihi 1989 yılı olan bu film usta oyuncu kadrosu ile dikkatleri çekmektedir. Komedi türünde bir film olan Zehir Hafiye filmi Kemal Sunal’ın da bu filmde oynaması ile seyirciyi ekrana kitlemektedir. İstanbul’un çeşitli yerlerinde çekilen bu filmin konusu başrolde oynayan filmin esas kızı olan Zeynep yeraltı dünyasını tanınan ismi kara lakaplı Şehmus’un kızıdır. Zeynep üniversiteden tanıştığı Oktay’ı çok sevmektedir. Fakat babası kara Şehmus onun bu ilişkisini onay vermemektedir. Kızını başkası ile evlendirmek ister. Bu sırada Zeynep bir gün evden kaçarken tesadüfen taksi şoförü olan Cemal ile karşılaşır. Cemal ilk başlarda durumu anlamasa da Zeynep’in bu durumunu öğrenir ve ona yardımcı olmak isterken kendisini büyük bir maceranın içinde bulmaktadır. Zehir Hafiye filmi Türk sinemasının baş yapıtları arasındaki yerini aldı. 1989 yılı Zehir Hafiye filmi oyuncu kadrosu şu şekildedir;

•Kemal Sunal-Cemal
•Nur Gürkan-Zeynep
•Şemsi İnkaya-Necati
•Turgut Özatay-Manyak Mahmut
•Tuncay Akça-Kapıcı
•Mehmet Ali Akpınar–Kara Şehmus
•Ekrem Dümer–Banka Müdürü
•Leman Çıdamlı-Hala

Zehir Hafiye filmi konusu nedir? Zehir Hafiye filmi oyuncu kadrosu ile ilgili etiketler Kemal Sunal film zehir hafiye konusu oyuncuları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.