Zarrab davasıyla ilgili flaş iddia: Zekeriya Öz de mi tanık oluyor!...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ABD'de devam eden skandal davada FETÖ'cü eski polis Hüseyin Korkmaz'ın tanık olarak dinlenmesini köşesine taşırken, "Yakında Celal Kara ile Zekeriya Öz’ü tanık kürsüsünde görürsek şaşırmayın" yazdı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

‘En iyisi Fetullah Gülen’i bu davaya bilirkişi tayin edin, olsun bitsin’ demiştim ama yakında Celal Kara ile Zekeriya Öz’ü tanık kürsüsünde görürsek şaşırmayın. Firari FETÖ’cü eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’la perdeyi açtılar. Hüseyin Korkmaz, 17 Aralık darbe girişiminde emniyetin iç yazışması “spark” programından, “Kabineyi burada toplayacağız” diye yazan FETÖ’cüydü.

tanAk3

FETÖ’den 17 ay tutuklu kaldıktan sonra polislikten ihraç edilen Hüseyin Korkmaz, ABD’deki Zarrab davasında karşımıza “kamu tanığı” olarak çıktı. Korkmaz, Türkiye’den nasıl kaçırıldı, ne zamandan beri ABD’deydi? Bu soruların cevaplarını bilmeye hakkımız var. Hüseyin Korkmaz ismini 29 Kasım günkü, “Şehidimiz de Zarrab davasına alındı” başlıkla yazıda gündeme taşımıştım. Zarrab davasında savcılar, jüriye sunulan listeyi hazırlarken Hüseyin Korkmaz’ın henüz Türkiye’deyken suç duyurusunda bulunduğu isimleri aynen aldıkları ortaya çıkmıştı. Hüseyin korkmaz belli ki sadece tanık sıfatıyla değil, danışman rolüyle de bu davanın hazırlık aşamasında görev üstlenmiş.

KES-YAPIŞTIR YARGILAMA

Çünkü Hüseyin Korkmaz, o dönem İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’la birlikte 17-25 Aralık darbe girişimini püskürten Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Sıralı ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Arzum Nazman hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bu isimler ABD’deki listeye alınmış. Hatta Korkmaz’ın suç duyurusunda bulunduğu Emniyet Müdür Yardımcısı Vefa Karakurdu da listeye konulmuştu. Bu kadar birebir benzeri olur. Çünkü o tarihte Emniyet Müdür Yardımcısı olan Vefa Karakurdu, 11 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra yaşanan terör saldırısı sırasında şehit düştü. 17 Aralık savcısı Ekrem Aydıner de FETÖ’cülerin yazışmalarındaki harf hatasıyla, “Aydenir” olarak listeye dahil edilmiş. FETÖ’nün listesinden aynen alırsan, şehidin ismini de listeye eklersin, savcının soyadını da yanlış yazarsın. Allah’ın parmağı yok ki gözüne soksun.

Zarrab davasıyla ilgili flaş iddia: Zekeriya Öz de mi tanık oluyor!... ile ilgili etiketler FETÖ ABD dava Hakan Atilla zarrab Zekeriya Öz tanık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.