Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk!

Yazar Murat Güzel'in Twitter hesabından paylaştığı bir 'Keçili Orman' şiiri sosyal medya kullanıcılarını derinden etkiledi. 9 yaşındaki Çağan Kuzey Öztürk'ün, şair Cahit Zarifoğlu ile yazar ve şair Mevlana İdris'ten etkilenerek yazdığı şiir ile ilgili birçok usta kalem övgü dolu sözler kullandı.

9 yaşındaki Çağan Kuzey Öztürk, yazdığı bir şiirle sosyal medyayı etkilemeyi başardı.

Öğretmeni Leyla Turan'ın da teşvikiyle her hafta düzenli şiir çalışması yapan Çağan, son şiiri 'Keçili Orman' ile usta kalemlerin bile dikkatini çekti.

Şiiri Twitter hesabından paylaşan yazar Murat Güzel, "Sağolasın Çağan, Türkçe'ye, konuştuğum dile, şiire inancımı artırdığın için. Sağolasın be çocuk!" ifadelerini kullanırken, şöyle devam etti: 

"Şairi aynı olmasına karşın iki şiir arasındaki fark derin. Keçili şiir 1990'lar sonrasında ortaya çıkan anlayışlara çok yakınken yıldızlar ve aylı şiir Orhan Veli şiiri... Ki, bunu da normal karşılamak lazım. Henüz 9 yaşında şiirleri yazan Çağan...

Bu farkı şiirin ekin tarihini yakından takip edemeyenlerin tespit etmesini ummuyorum...

Keçili şiirdeki sehli mümteniyi ve merkezî tasavvuru gözden kaçıranlar, bu farktan da uzak kalırlar elbette.

Keçili şiir en son yazdığı şiirmiş Çağan'ın. Yani Çağan, sıkıştırılmış bir modern Türk şiiri tarihi yazıyor..."

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk!

CAHİT ZARİFOĞLU VE MEVLANA İDRİS OKUYOR

Bu paylaşımların altına yorum yazan Çağan'ın öğretmeni Leyla Turan, öğrencisinin sıkı bir Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuru olduğunu belirterek, "Ben sınıfta düzenli olarak şiir üzerine çalışma yapıyorum. Bir keçi hikayesi okudum . Şimdi bu keçinin şiirini yazın, dedim. Yazdı getirdi ." ifadelerini kullandı.

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk! - Resim : 2Leyla Turan ve öğrencileri...

USTA KALEMLERDEN TEBRİK

9 yaşındaki Çağan'ın şiirine Siber Eraslan ve Esra Elönü'den de tebrik mesajları geldi. Eraslan, "Harika bir öğrenciniz var... Keçili Orman’a hayran kaldık doktor oğlumla. Allah şiirlerinin bahtını açık eylesin. Siz ne güzel öğretmensiniz. Binlerce tebrik!" sözlerini kullanırken, Elönü, "İşte biz buna “Algıda Keçicilik “ diyoruz" dedi.

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk! - Resim : 3

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk! - Resim : 4

İşte Çağan'ın diğer şiiri 'Yıldız ve Ay' ve 'Keçili Orman'a gelen diğer yorumlar:

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk! - Resim : 5

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk! - Resim : 6

 

 

Zarifoğlu ve Mevlana İdris okuyup şair olan çocuk! ile ilgili etiketler Twitter Esra Elönü şiir keçili orman murat güzel çağan kuzey öztürk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.