Zaporijya tehlike sürüyor: Nükleer santralde radyasyon tehdidi azalmadı

Rusya'nın Ukrayna'da saldırılarına devam ettiği en kritik bölgelerden biri olan Zaporijya'da nükleer tehdit sürüyor. Tüm dünyanın gelişmeleri diken üstünde izlediği bölgeyle ilgili açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, radyasyon riskinin bir saat bile azalmadığını söyledi. Zelenskiy Rus askerlere yaptığı çağrıda "İşgalciler sadece iki şey yapabilir: kaçmak ya da teslim olmak; Onlara başka seçenek bırakmayacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Zaporijya nükleer tesisindeki duruma ilişkin konuştu. Zelenski, "İşgalciler nükleer santrali terk etmiyorlar, bombardımana devam ediyorlar, silahlarını ve mühimmatlarını bölgeden almıyorlar. Rusya'nın eylemleri nedeniyle radyasyon tehdidi riski bir saat bile azalmıyor" dedi.

Zelenskiy, "Bugün Zaporijya Nükleer Santrali'nin etrafındaki durum, Ukrayna ve tüm dünya için en önemli güvenlik sorunlarından biri. Tesiste olası büyük patlamalar, nükleer reaktörlerin arızalanması, Zaporijya Nükleer Santrali'nin Ukrayna şebekesiyle bağlantısının kesilmesi gibi büyük riskler mevcut." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti ile görüştüğünü hatırlatan Zelenski, Heyetin nükleer tesisi ziyaretinin bölgedeki gerilimi düşereceğini belirtti.

Zaporijya tehlike sürüyor: Nükleer santralde radyasyon tehdidi azalmadı

ZELENSKİ'DEN RUS ASKERLERE ÇAĞRI

Zelenski, Rus işgali altındaki bölgelere yönelik başlattıkları operasyona da değindi. Topraklarımızı geri alacaklarını söyleyen Zelenski "Savunucularımız, nerede olurlarsa olsunlar, işgalcilerin tüm depolarını, karargahlarını ve ekipmanlarını yok edecekler. İşgalciler sadece iki şey yapabilir: kaçmak ya da teslim olmak; Onlara başka seçenek bırakmayacağız." diye konuştu

Ukrayna ordusunun, Rus tedarik hatlarına, stratejik açıdan önemli Dinipro Nehri üzerindeki mühimmat depolarına yönelik ilk kez taarruza geçtiği açıklanmıştı.

Zaporijya tehlike sürüyor: Nükleer santralde radyasyon tehdidi azalmadı - Resim : 2

Kiev sahada ilerleridklerini iddia etse de Rusya taaruzun engellendiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun, Mıkolayiv ile Krivorijskiy yönlerinde düzenlediği saldırıda yenilgiye uğradığını ileri sürdü.

Konaşenkov, 24 saatte yaklaşık 140 savaş aracı ve bin 200'den fazla Ukraynalı asker yok edildiğini söyledi.

Zaporijya tehlike sürüyor: Nükleer santralde radyasyon tehdidi azalmadı ile ilgili etiketler nükleer santral Ukrayna Zaporijya radyasyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.