Zamlı maaşlar için görüşmeler başlıyor

Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili sözleşme ve zam maratonu resmen başlıyor. Toplam 3.5 milyon memur ile 5.5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranı önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Kamuda çalışan 10 milyon işçi, memur ve memur emeklisinin gözü toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrildi. Yaklaşık 720 bin kamu işçisi için pazarlık başlarken, ağustosta da 3.5 milyon memur, 5.5 milyon memur emeklisi için ücret ve maaşlarda yapılacak artış için masaya oturulacak. Türk-İş ile Hak-İş ilk defa ortak hareket ederek işçilerin mali ve sosyal haklarına ilişkin protokolü Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sunacak.

TEMMUZA KADAR SÜRECEK VE YENİ MAAŞ ZAMLARI BELİRLENECEK

Hükümet adına görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin yürütecek. İlk görüşmeler kamu işçilerinin 2021-2022 zammı için Türk-İş ve Hak-İş ile gerçekleştirilecek.

Zamlı maaşlar için görüşmeler başlıyor

AĞUSTOS'TA DA ZAMLI MEMUR MAAŞLARI İÇİN TOPLU GÖRÜŞME

Ağustos ayında da memurlarla toplu görüşme masası kurulacak. Toplam 3.5 milyon memur ile 5.5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranı belirlenecek.

Tüm bu görüşme ve maratonun neticesinde yaklaşık 10 milyon içşi, memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranları ve zamlı maaşları ortaya çıkmış olacak.

Zamlı maaşlar için görüşmeler başlıyor ile ilgili etiketler zam emekli maaş zamlı maaş kamu çalışanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.