Zamların ardında Suudiler mi var?

Ayçiçek yağlarında meydana gelen fahiş fiyat artışı vatandaşın cebini yaktı. Fiyatlara gelen zamlara tepki sürerken, artışın arkasında Suudi Arabistanlı Savola Group'un olduğu öne sürüldü.

Ayçiçek yağlarına gelen büyük zamlar cep yakıyor. 5 litrelik ayçiçek yağının 29 TL olan fiyatı son zamlarla birlikte 85 TL'ye kadar çıktı. Yaşanan fahiş fiyat artışı sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Hatta duruma dikkat çekmek isteyen bir kişi, evine aldığı ayçiçek yağını törenle kutladığı görüntüleri paylaştı.

Ancak, yaşanan bu fiyat artışına dair yeni detaylar ortaya çıktı. Yeniçağ'da yer alan haberde, Türkiye'deki artışların ardında Suudi Arabistan'ın olduğu belirtildi.

TÜRK ÜRÜNLERİNE BOYKOTA O DA KATILDI

Türkiye'de ayçiçek yağı piyasasının büyük bir bölümünün Suudi şirketin elinde bulunduğunun ifade edildiği haberde, bu şirketin Türk ürünlerine uygulanan boykota katıldığı belirtildi.

Şirkete bağlı Savola Group'un başta Yudum ve Sırma markalı ayçiçeği, mısır, omega 3 ve kızartma yağlarının yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağlarını da ürettiği ifade edildi.

GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞÜRÜLDÜ

Ayçiçeği yağı ithalatında gümrük vergilerinin de düşürüldüğünün vurgulandığı haberde "Yani Suudi şirketin daha da fazla kazanması sağlandı. Böyle olunca artık ayçiçeği yağı Türk insanı için ulaşılmaz bir gıda maddesi oldu." sözlerine yer verildi.

ESKİ SAHİBİ SOROS’TU, ŞİMDİ SUUDİLERİN ELİNDE

1995 yılında Komili ailesi tarafından Unilever’e satılan Yudum Gıda şirketi, 2003 yılında George Soros’un kontrolündeki ABD’li yatırım fonu Southeast Europe Equity Fund’a geçmişti.

2007 yılından bu yana ise Savola Gıda bünyesinde yer alıyor.

Zamların ardında Suudiler mi var? ile ilgili etiketler zam Suudi Ayçiçek YAG
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.