Zahter Salatası tarifi! Bir dağ başı ferahlığı zahter artık sofranızda! Hatay usülü zahter salatası...

Dünyaca ünlü Hatay mutfağının zahter salatasını sofralarınıza davet etmenin zamanıdır. Diğer adı dağ kekiği olan mucize bitki zahterin salatasını bol bol tüketmek sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Tadı biraz keskin de olsa zahter salatasının tarifi elden ele dolaşıyor. Peki zahter salatası nasıl yapılır?

Yemeklere aroma katan, lezzetiyle de hayran bırakan zahter'in salatası dillere destan lezzetiyle sofralarınıza geldi. hatay mutfağının bu mucize salatasının ana kahramanı ise diğer adı dağ kekiği olan zahter'dir. Peki zahter salatası nasıl yapılır?

MUCİZE BİTKİ ZAHTER'İN SALATASI DAMAKLARA LAYIK!

Yazın tazesini kışın da kurusunu tükettiğimiz aromatik bitki Zahterin salatası Hatay mutfağınızdan evlerinize geldi. Sebzelerin özellikle çiğ olarak yenildiğinde sağladığı faydalardan en üst seviyede yararlanabildiğimiz su götürmez bir gerçek . O zaman yaraları iyileştirme gücünden, sindirimi kolaylaştırmasına, vücuttaki mikropları öldürmesinden tutun da böbrek hastalıklarına kadar pek çok yararı bulunan bu mucizevi bitkiyi keyifle ve iştahla yemenizi sağlayacak harika bir tarif. İşte zahter salatası tarifi...

https://yemek.com/tarif/zahter-salatasi/ | Zahter Salatası Tarifi


ZAHTER SALATASI TARİFİ...

3
demet
zahter otu
1/2
demet
maydanoz
2
dal
taze soğan
2
diş
sarımsak
2
yemek kaşığı
nar ekşisi
4
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
çay kaşığı
tuz
1
adet
domates

Zahter Salatası Tarifinin Püf Noktası

Zahterleri tuzla ne kadar çok ovarsanız acı suyunu atacakları için o kadar çok lezzetleneceklerdir.

Zahter Salatası Kaç Kalori | Besin Değeri | Diyet & Egzersiz | Diyetkolik


Zahter Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Zahterlerin yapraklarını ayıklayın ve saplarını atın, ayıkladığınız yaprakları bir kaba alın ve güzelce yıkayın.
Üstüne bolca tuz serpip güzelce yoğurun, böylece acı sularını salmış olacaklar. Ardından tekrar bol suyla yıkayın ve süzün.
Yıkadığınız zahterleri bir kaba alın. Üstlerine ince doğranmış taze soğanları ve maydanozları ekleyin.
Sarımsakları rendeleyin, nar ekşisi ve zeytinyağını da ilave edin, tadına bakın ve ihtiyaca göre tuz da ekleyip güzelce harmanlayın.
Domatesle süsleyip servis edin.

Zahter Salatası tarifi! Bir dağ başı ferahlığı zahter artık sofranızda! Hatay usülü zahter salatası... ile ilgili etiketler Yemek zahter salatası tarifi zahter salatası nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.