Millete 'Oh' dedirten konuşmanın şifreleri

Gazeteci Zafer Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM kürsüsünden HDP'lilerin damarına bastığı tarihi konuşmada sarf ettiği ''Ohh paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor'' sözlerinin ardında yatanları değerlendirdi. Peki paralar PKK'ya gitmiyorsa nereye gidiyor? İşte detaylar...

TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine sataşan HDP’li milletvekillerine dönerek Yüksekova’ya ve Şemdinli’ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik’te de temelleri attıklarını dile getirerek, “Oooh! paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh!” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler Türk siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bu konuşmanın şifrelerini YouTube kanalında anlattı.

''KAYYUM YERDEN YERE VURULUYOR AMA...''

Şahin, Soylu'nun sözlerinden öne çıkan birçok noktanın olduğunu ama İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Terörden Arındırılmış Belediyeler ve Hizmetleri'' kitabında bu gelişmelerin tamamına yer verildiğini belirtti.

Deneyimli gazeteci, kayyum hizmetlerinin toplumun bir kesimi tarafından yerden yere vurulduğunu fakat, hizmeti gören halkın tam tersini düşündüğünü aktardı.

Şahin bu duruma, kayyumla Halfeti Belediye Başkanlığına atanan Kaymakam Şeref Albayrak'ın yerel seçimlerde seçilerek yeniden başkanlığa gelmesini örnek verdi. 

Şahin, ''Bakan Soylu, 'Paralar halka gidiyor' diyor. Bu kitap da onu anlatıyor. Türkiye'de kayyum yerden yere vuruluyor. HDP'liler ele geçirdikleri belediyelerde vatandaşa hizmet etmiyor, terör örgütlerine para aktarıyor.'' ifadelerini kullandı.

''HDP'NİN AMACI KAOTİK ORTAMI DEVAM ETTİRMEK''

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden örnek veren Şahin, ''Yüksekova'dan bahsedeyim... Nasıl modern şehircilik imkanlarıyla tanıştığını, kayyum döneminde kavuştuğunu ortaya koydu. Kanalizasyon ve içme suyu sistemi yoktu. Bunu bile çok görüyorlar. İnsanlar en temek ihtiyaçlarını karşılayamıyor.'' diyerek HDP'nin gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Terörist isimlerinin caddelere sokaklara verildiğini belirten Şahin, ''2019 yerel seçimlerinde 59 tane belediye aldılar. İlk iş şehit ve gazi yakınlarını işten çıkardılar. Kayyum belediyelerinin yardıma muhtaç vatandaşlara verdikleri yardımları kestiler. Kurs ve etkinlikleri iptal ettiler'' diyerek HDP'nin asıl amacının kaotik ortamı devam ettirmek, PKK'nın değirmenine su taşımak ve terör belasının sona erdirilmesini engellemek olduğunu vurguladı.

Millete 'Oh' dedirten konuşmanın şifreleri ile ilgili etiketler Süleyman Soylu PKK HDP kayyum TBMM zafer şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.