Zafer Şahin: Bunlar nasıl kontrollü darbe?

Gazeteci Zafer Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde kirli kalkışma için 'kontrollü darbe' söylemini kullananlara darbe öncesi ve sonrası yaşanan gelişmelerle yanıt verdi. Şahin, "Bu darbe kontrollü bir darbeydi de PKK neden darbeden 3 gün önce eylemlerini durdurma kararı aldı? Hükümet karşıtı bir yayın çizgisi olan Oda TV neden darbeden 12 saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini koyup 'Dimdik ayakta duracağını sanıyordu ama yanıldı' diye manşet attı?" diye sordu.

CNNTürk'te Hande Fırat'ın sunduğu 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığı Gece Görüşü programında gazeteciler Nedim Şener, Hulki Cevizoğlu, Zafer Şahin ile birlikte güvenlik uzmanı Mete Yarar yer aldı.

Programda konuşan gazeteci Zafer Şahin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gündeme getirilen "Kontrollü Darbe" söylemine değinirken kronik olarak darbe öncesine gitti ve "Bunlar nasıl kontrollü darbe oluyor?" diye sordu.

Şahin, darbe öncesi PKK terör örgütü, muhalefet partileri, FETÖ mensuplarının yaptıkları açıklamalara dikkat çekti.

İşte Zafer Şahin'in çok önemli noktalara değindiği o açıklamaları;

"PKK terör örgütü neden darbeden 3 gün önce eylemlerini durdurma kararı aldı? Bu darbe kontrollü bir darbeydi de hükümet karşıtı bir yayın çizgisi olan Oda TV neden darbeden 12 saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini koyup 'Dimdik ayakta duracağını sanıyordu ama yanıldı' diye manşet attı?

"ABD NEDEN DARBE GERÇEKLEŞİRKEN TARAFLARA İTİDAL ÇAĞRISI YAPIYORDU?"

Bu darbe kontrollü darbeydi de neden ana muhalefet partisi liderinin bir danışmanı 'Ankara'da darbe dahil her ihtimal konuşuluyor' diye televizyonlarda göğsünü gere gere konuşuyordu? Bu darbe kontrollü darbeydi de niye ABD darbe gerçekleşirken taraflara itidal çağrısı yapıyordu? Niye Avrupa Birliği sessizliğe gömülmüştü? Bütün bunları üst üste koyduğumuzda bir kontrol var evet ama o kontrolü kim yapıyor, kimleri kontrol ediyor? Ben size söyleyeyim kesinlikle iktidarı kontrol etmiyorlar. Kesinlikle başka bir yapı, Türkiye'deki bazı siyasi partiler üzerinden iktidarı gayrimeşru yollarla, siyaset dışı yollarla ele geçirmek için bir hazırlık yapıyordu. Bunu başarmayacaklarını anladıkları anda da darbe için düğmeye bastılar.

"TÜRKİYE'NİN SURİYE'YE MÜDAHALE ETMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLARDI"

Biz kez daha söylüyorum bu darbenin amacı sadece Türkiye'de iç siyaseti dizayn etmek değildi. Çok kritik bir durum noktasındaydık. Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesini engellemeye çalışıyorlardı. Bakın Biden'ın açıklamasında biz hepimiz şuna takılıyoruz. Biden dedi ki; Türkiye'de muhalefeti dizayn edeceğim. Evet adam bunu da söylüyor daha başkan olmadan. Adam asıl şunu söylüyor; Recep Tayyip Erdoğan'dan YPG'ye yaptıklarının hesabını soracağım demeye getiriyor. Ne yapmış Recep Tayyip Erdoğan YPG'ye? ABD'nin çok önem verdiği Akdeniz'e açılan koridor, terör devleti projesini Fırat Kalkanı'ndan başlayarak mehmetçiğin kahramanca mücadelesiyle bertaraf etti."

Zafer Şahin: Bunlar nasıl kontrollü darbe? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Darbe zafer şahin darbe girişimi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.