Z- kuşağı bu kez Emine Erdoğan'a "mango" ile saldırıyor

Muhalefetin öve öve bitiremediği ve "orantısız zeka" olarak tanımladığı Z-kuşağı, sosyal medya manipülasyonlarına kolayca alet edilebiliyor! Son olarak Emine Erdoğan'ı hedef alan bir linç girişiminde aynı tablo ile karşılaşıldı. Bir haber kupürü üzerinden Erdoğan'a yüklenen gençlerin o haber metnini okumaya dahi tenezzül etmediği ortaya çıktı! Bakın o "mango" manipülasyonunun aslı ne...

Popüler sosyal medya platformu Twitter'da iktidarı hedef alan manipülatif kampanyaların biri bitiyor, bir diğeri başlıyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan üzerinden yeni bir algı operasyonu hayata geçirildi. Bugün trend listesine giren "mango" etiketi üzerinden gerçeği yansıtmayan mesajlar paylaşılarak Emine Erdoğan'a haksız eleştiriler yöneltildi.

"Z-Kuşağı" olarak bilinen genç Twitter kullanıcılarının destek verdiği bu manipülasyonun aslı ise yoğun şekilde paylaşılan bir gazete kupürünün içeriğinde gizliydi. Ancak Twitter kullanıcılarının, söz konusu paylaşımı yaparken paylaştıkları içeriği okumadıkları da bu şekilde ortaya çıkmış oldu.

KURUTULMUŞ MANGO ÖNERİSİ KİME YAPILDI?

Twitter'daki "mango" paylaşımları, 2015 yılında Yeni Şafak'ta Ayşe Olgun imzasıyla yayımlanan bir haberin görseli ile servis edildi.

Haberin başlığı "Sade hayat saray mutfağında" başlığını taşıyor ve "Mangoyu kurutup saklayın" alt başlığı da söz konusu haberde yer alıyordu.

Söz konusu başlıklar üzerinden yola çıkan bazı kişiler ise sosyal medyada bu önerinin Türkiye vatandaşları için yapıldığını öne sürerek, son dönemdeki fiyat artışları üzerinden iktidara yüklendi.

Ancak bahse konu haberin içeriği okunduğunda Emine Erdoğan'ın mango konusundaki tavsiyeleri Türk vatandaşlarına vermediği görülüyor.

Haberde, 2015 yılında Emine Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği Mali Cumhurbaşkanı'nın eşi Keita ile gerçekleştirdiği bir sohbetten bahsediliyor.

Sözün Mali'de bol yetişen mango meyvesine gelmesi üzerine First Lady Keita, en güzel mangoların kendi memleketlerinde yetiştiğini ancak bu meyvelerin çok kolay bozulmasından dolayı ithalatını zor yaptıklarını anlatıyor.

Bunun üzerine ise Emine Erdoğan Türk mutfağında meyveler fazlaysa kurutarak sakladığı bilgisini paylaştığı Keita'ya mango kurusu yaparak ithalatı artırmalarını öneriyor.

CHP'DEN O MANİPÜLASYONA DESTEK

Diğer yandan, Z-Kuşağı'nın Emine Erdoğan'ı hedef alan bu linç girişimine CHP'nin de destek vermesi dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşım yapan genç Twitter kullanıcıları gibi, CHP Milletvekili Mahmut Talal da aynı gazete kupürünü paylaşarak gerçekle bağdaşmayan mesajlar verdi.

Tanal, Emine Erdoğan'ın söz konusu öneriyi Mali için yapıyor olmasına karşın, öneri Türk vatandaşlarına yapılıyormuşçasına şu ifadeleri kullandı;

"60 yaşındayım. Mango nasıl bir yiyecektir. Nasıl yenilir. Bugüne kadar daha yemedim. Milletin %99. Mango yediğini ve bildiğini sanmıyorum. Günaydın Türkiyem mangoyu merak ediyorum ya siz! Saray böyle bir şey! Öğrenciler barınacak yurt bulamıyor. Birileri mango kurutmayı öneriyor"

Z- kuşağı bu kez Emine Erdoğan'a "mango" ile saldırıyor ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Haber Sosyal Medya CHP mango z kuşağı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.