Yüzündeki sivilceyi sıkınca neye uğradığını şaşırdı! Beyninin içi iltihap doldu...

Dudak ve burun arasında çıkan bir sivilceyi patlatan adam adeta ölümden döndü. Uzmanların 'ölüm üçgeni' olarak bahsettiği alanda çıkan sivilcesini patlattıktan sonra aniden hareketleri yavaşlamaya ve vücut ısısı düşmeye başladı. Yaşadığı bu olay sonrası acile giden adam beyninin iltihapla dolduğunu öğrendi.

Yüzde bulunan 'ölüm üçgeni' adı verilen bölgede çıkan sivilceleri sıkmak ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. 

KÖRLÜĞE, FELCE HATTA ÖLÜME NEDEN OLUYOR

Burun, ağız ve gözler arasındaki bölgeye uzmanlar 'ölüm üçgeni' adını veriyor. Dermatologlar, bu alanda sivilce sıkmanın körlüğe, menenjite hatta felce bile neden olabileceğini söylüyor. 

Ölümlere bile sebep olan vakalara rastlandığını ifade ederek ciddi sonuçlara karşı uyarıyorlar. Doktorlar kanın kafatasına geri akabileceği ve beynin bulunduğu kraniyal boşlukta enfeksiyonlara neden olabileceğini söylüyorlar.

Yüzündeki sivilceyi sıkınca neye uğradığını şaşırdı! Beyninin içi iltihap doldu...

TEPKİLERİ YAVAŞLADI, VÜCUT ISISI DÜŞTÜ

Çin'de yaşayan Tang isimli bir adam, dudaklarıyla burnu arasındaki noktada çıkan sivilceyi patlatınca ölümden döndü. 

Sivilcesini sıktıktan sonra iki hafta boyunca baş ağrısı çekmeye başlayan Tang, bilinci açık ancak tepkileri yavaşlamış vücut ısısı düşmüş bir şekilde hastaneye kaldırıldı.

BİRDEN FAZLA BEYİN APSESİ VE İLHİHABI OLUŞTU

Yapılan tetkikler sonrası Tang'ın intrakraniyal bir enfeksiyondan muzdarip olduğu, birden fazla beyin apsesi ve beyninin içinde bir iltihap oluştuğu ortaya çıktı. Bölge o kadar kötü bir şekilde enfekte olmuştu ki, durum kritik ve yaşamı tehdit edici olarak kabul edildi.

Talihsiz adam yaşadığı durumu şöyle anlatıyor: Yüzümde sivilce çıktı. Kolayca sıktım. Daha önce kaşıntı ve ağrıdan dolayı sıkıyordum ama bu sefer farklıydı. Gerçekten bir sivilcenin bu sonuçlara yol açacağını bilemezdim.

Yüzündeki sivilceyi sıkınca neye uğradığını şaşırdı! Beyninin içi iltihap doldu... - Resim : 2

''BAKTERİLER GERİYE DOĞRU YAYILABİLİR''

Vakayla ilgilenen Nöroloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi başhekimi Zhou Gaoya, "Ağzın her iki yanından burun köküne kadar olan üçgene yüzün tehlikeli üçgeni denir. Yüzdeki kan dolaşımı çok zengindir ve çapraz gelen kan damarları yüz kasları arasında gidip gelir. Kaslar kasıldığında kan kafatasına geri akabilir. Bu nedenle yüzde bir enfeksiyon oluşursa, özellikle ağız köşesinden burun köküne kadar olan bir sivilce geliştiğinde sıkmamalısınız. Bakteriler geriye doğru yayılabilir. Kafatası boşluğunda sinüs ve beyin apsesine neden olabilir'' dedi.

İşte yüzdeki ölüm üçgeni alanı

Yüzündeki sivilceyi sıkınca neye uğradığını şaşırdı! Beyninin içi iltihap doldu... - Resim : 3

 Kaynak: Mynet

Yüzündeki sivilceyi sıkınca neye uğradığını şaşırdı! Beyninin içi iltihap doldu... ile ilgili etiketler Çin sivilce iltihap beyin üçgen dermatolog uzman
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.