Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in oyun hakları satışa çıkıyor

Dünya çapında yüz milyonlarca hayranı olan Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in film ve oyun hakları satışa çıkıyor. Söz konusu satışın maliyetinin 2 milyar doları bulması beklenirken, potansiyel alıcılar arasında Amazon ve Warner Bros. ön plana çıkıyor.

J.R.R. Tolkien'in yazdığı, hem kitapları hem de filmleriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in film ve oyun hakları satışa çıkıyor. The Saul Zaentz Company, J.R.R. Tolkien’den 1976 yılında aldığı bu hakları satışa çıkarmaya karar verdi. Şirketin satışa çıkardığı haklar arasında sekiz bölümden fazla dizi yayımlama, canlı etkinlikler, satılık eşyalar ve Tolkien’in henüz bitirilmeyen The Silmarillion ve The Unfinished Tales of Numenor and Middle-Earth yazımlarının hakları da bulunuyor.

TAHMİNİ FİYAT 2 MİLYAR DOLAR

Dünya çapında yüz milyonlarca hayrana sahip olan bu dev evrenin haklarını satın almak isteyen bir şirketin yaklaşık 2 milyar dolar ücret ödemesi gerekeceği tahmin ediliyor. Serilere hangi şirketlerin talip olacağı konusunda net bir şey söylenemese de en yakın aday olarak yakında The Lord of The Rings: The Rings of Power dizisini yayımlamaya hazırlanan Amazon gösteriliyor. Amazon, bu dizi için gereken hakları 250 milyon dolara almıştı.

Bir diğer yandaysa Warner Bros.’un kendisi bulunuyor. Daha önce Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve The Hobbit üçlemesi nedeniyle Tolkien Estate ile davalık olan Warner Bros., anime türünde olacak The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim yapımı üzerinde çalışıyor. Warner Bros.’un da büyük bir sürpriz yaparak bu hakların peşinde koşması pek de imkânsız değil.

 

 

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in oyun hakları satışa çıkıyor ile ilgili etiketler film yüzüklerin efendisi hobbit oyun
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.