Yüzlerce dönüm tarla ve çiftçilerin emeği küle döndü: Yangınlar nasıl çıktı?

Adıyaman'ın bazı ilçe ve köylerinde buğday ve arpa tarlalarında çıkan yangınlarda yüzlece dönüm arazi kül oldu. Çiftçilerin emeklerinin kül olduğu yangının çıkış sebebinin ise biçer döver makinalarından çıkan ufak kıvılcımlar olduğu iddia ediliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Arpa ve buğday eken Adıyamanlı çiftçilerin emekleri kül oldu. Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Körküden köyündeki buğday ve arpa tarlalarında çıkan yangında 500 dönüm arazi yandı. Köylülerin kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştığı yangının biçer döver makinasının bıçaklarının taşa çarpması sonucu çıkan kıvılcımdan kaynaklandığı üzerinde duruluyor.

Tarlalarında çıkan yangın sonucu büyük zarara uğrayan Emin Köşe, Faik Özer, Ali İmir, Cihan Özer ve Feyzi Özer adlı çiftçiler, olayla ilgili ”Saman çok olsun diye döver sistemini yere yakın yapıyorlar. Demirleri taşa denk geldiğinde kıvılcım atıyor ve yangın çıkıyor. Ancak delil olmadığı için şikayetçi olamadılar. Bu sene Kâhta ilçemizde çok yangınlar çıktı. Hepsinin ortak özelliği de biçer döver içindeyken yangının çıkması" dedi

BİR HAFTA ÖNCE DE 200 DÖNÜM TARLA YANMIŞTI

Öte yandan Adıyaman'da çıkan bir başka yangında ise buğday ekili 200 dönüm tarlada yangın çıktı. Yeşilyurt mahallesinde çıkan ve İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesi sonucu söndürülen yangında 4 kişi ise dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

İŞTE SON GÜNLERDE ÇIKAN YANGINLAR

Adıyaman merkeze bağlı Ternman köyünde çıkan yangında ise 10 dönümlük buğday tarlası yandı. ziz Kıraç’a ait buğday ekili tarlada ilk belirlemelere göre sigara izmaritinden kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangını fark eden köylüler traktörler ile yangına müdahale ederek, itfaiye ekiplerine bilgi verdi.

Köylüler ve Adıyaman Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, bir süre sonra yangını kontrol altına aldı. Yangında yaklaşık 10 dönümlük alanın yandığı belirlendi.
Yangın ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yüzlerce dönüm tarla ve çiftçilerin emeği küle döndü: Yangınlar nasıl çıktı? ile ilgili etiketler Adıyaman Yangın Tarla buğday arpa kıvılcım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.