Yüz yüze eğitimde son dakika kararları

Köy okullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat itibariyle başlatılmıştı. 1 Mart'tan itibaren ise 8 ve 12. sınıflar ile ilkokulların tamamı yüz yüze eğitime geçecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika açıklamalarına göre, ilkokullarda eğitim 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. 8 ve 12. sınıfların ders başı ve bitişini ise okul yönetimleri belirleyecek. Ve yüz yüze eğitimin tüm kademelerde haftada 5 gün başlaması ile ilgili kararı ise valilikler verecek.

Yüz yüze eğitimde geri sayım sürüyor. Bilindiği gibi 15 Şubat'ta köy okulları yüz yüze eğitime başlamıştı.

Sırada ise ilkokulların tamamı ve 8 ile 12'nci sınıfların 1 Mart'tan itibaren okullarına kavuşması var.

Bilim Kurulu'nun önerileri ışığında alınan yüz yüze eğitime geçişe ilişkin hazırlıkları tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dakika kararlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan krtik son dakika açıklamaları geldi.

Yüz yüze eğitimde son dakika kararları

İşte Bakan Selçuk'un yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarının detayları:

İŞTE OKULLAR İÇİN NETLEŞEN TABLO

İlkokul öğrencileri haftada 2 gün okula gidecek.

8 ile 12'nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri ile öğretmenlerin ortak kararı ile belirlenecek.

Yüz yüze eğitimde son dakika kararları - Resim : 2

UZAKTAN EĞİTİM NERELERDE VE HANGİ SINIFLARDA SÜRECEK?

Ortaokul 5, 6 ve 7 ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflar uzaktan eğitimi sürdürecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada "inşaallah en kısa sürede öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizi buluşturacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yüz yüze eğitimde son dakika kararları - Resim : 3

KARAR VALİLİKLERDE

Öte yandan okulların tüm kademelerde, 5 gün, yani tam zamanlı açılıp açılmayacağına valilikler ildeki durumu gözeterek karar verebilecek. İllerde vakaların seyrine göre yüz yüze eğitime her kademede valilikler tarafından alınacak kararla başka bir karar beklenmeden geçilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri bu konuda "Çocuklarımızın okullarına kavuşması için velilerin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına, yasaklara uyması çok önemli. Vaka sayısı azaldıkça valilik kararınca o ildeki okullar tam zamanlı açılabilecek" ifadelerini kulandı.

Yüz yüze eğitimde son dakika kararları - Resim : 4

TÜRKÇE VE MATEMATİK DERSLERİ YÜZ YÜZE YAPILACAK

İlkokullarda öğrencilere Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüz yüze verilecek. Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de alacak. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle sürdürülecek. Lise Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrenciler ise yüz yüze eğitimde yine LGS'deki konuların ağırlıklı olduğu dersleri görecek . Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yüz yüze eğitimle verilecek. 12'nci sınıflarda ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık için olan dersler ağırlıklı olacak.

LİSELİLERE DİJİTAL KARNE VERİLECEK

Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar da 1 Mart'tan itibaren 2 hafta içinde yüz yüze gerçekleştirilecek. Öğrenciler bu sınavlarda 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu tutulacak. İkinci birinci dönem sınavları tamamlanamadığı için lise öğrencileri ilk kez birinci dönemin sonunda karnelerini alamamıştı. İlk dönem sınavları tamamlandıktan sonra lise öğrencilerine dijital karne de verilecek.

'ÇOK ÖNEMLİ İKİ HAFTANIN ORTASINDAYIZ'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız.

Geçen hafta köy okullarımızı açtık, pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı" sözleri ile duydukları heyecan ve sevinci ifade etti

Yüz yüze eğitimde son dakika kararları ile ilgili etiketler Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.